Prieš kurį laiką Instagram paskyroje pasidalinau būtent šių salotų receptu ir nuo to laiko nebe suskaičiuoju kiek kartu jas vėl gaminau. Pagrindinis dėmesys, žinoma, čia krenta kremiškai burratai (kas nežinote, burrata, tai itališkas sūris, panašus į mozarella, tik gerokai minkštesnis ir kremiškesnis), kuri papildoma šilauogėmis, pomidorais ir tai sukuria tobulą skonių kombinaciją.
Kalbant apie pomidorus, labai rekomenduoju būtent šiame recepte naudoti kuo įmanoma įvairesnius pomidorus (įvairių spalvų vyšninius, slyvinius, vynuoginius, pailgus, apvalius ir t.t.), kadangi jų skoniai šiek tiek skiriasi, o tai tik dar labiau praturtina šias salotas. Ir dar vienas labai svarbus patarimas – pomidorus geriausia laikyti ant virtuvinio stalo/stalviršio, nes tik taip išlieka jų natūralus ‘pomidoriškumas’. Jei vis dėl to laikote juos šaldytuve – bent valandą prieš gaminant šias salotas, išimkite juos iš šaldytuvo ir palaikykite kambario temperatūroje. Garantuotai pajausite skirtumą!
Juokingai lengvos salotos su burrata. Laisvai pagaminsite per 5 minutes!
- 2 saujos kuo įvairesnių pomidorų
- 50 g rukolos
- 2 burrata sūrio rutuliai
- 100 g šilauogių
- šiek tiek jūros druskos kristalų
- šiek tiek šviežiai maltų juodų pipirų
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 3 šaukštai balzaminio acto
- kelios šakelės šviežio baziliko
- kelios šakelės šviežios mėtos (nebūtinai)
Į serviravimo lėkštes dedame šiek tiek rukolos.
Ant viršaus suberiame įvairiomis formomis supjaustytus pomidorus, taip pat smulkintą šviežią baziliką ir mėtos lapelius.
Išdėliojame nuplauktas šilauoges ir salotas karunuojame paguldydami šviežią burrata sūrį.
Viską apšlakstome alyvuogių aliejumi, balzaminiu actu, pabarstome druska, pipirais ir skubame valgyti.