Nežinau kaip jums, bet vasara man tikras užkandžių metas. Tik prasidėjus vasarai, visai kaip iš giedro dangaus, į mane kreipėsi kepykla “Gudobelė” su pasiūlymu išbandyti jų šio sezono naujienas – “Bon Joy” krosnyje keptus duonos traškučius.
Jei atvirai, tai produktas pasirodė įdomus, nes šie traškučiai nėra kepti aliejuje, o krosnyje, savyje turi daug skaidulų ir yra pagaminti iš natūralių miltų bet daržovių. Valgydamas juos supratau, kad jie turi dar ir labai gerus skonius, kuriuos galima apjungti su mano mėgstamais naminiais padažiukais. Tad štai jums trys nesudėtingi padažai užkandžiams.
Česnakinis varškės kremas
Ingredientai:
– 1 pokelis liesos varškės;
– 1 skiltelė česnako;
– keliso šakelės šviežio raudonėlio ar baziliko;
– 100 ml pieno;
– šiek tiek druskos ir pipirų.
Į maisto trintuvą sudedame varškę ir smulkintą česnaką, taip pat supilame pieną, pabarstome druska, pipirais ir viską patriname 15-20 sekundžių. Jei trūksta drėgmės – pilame dar šiek tiek pieno. Tuomet smulkiai supjaustome naudojamas šviežias žoleles (man skaniausia su šviežiu raudonėliu) ir įmaišome į varškės kremą. Patiekiau su svogūnų skonio “Bon Joy” duonos traškučiais.
Čederio sūrio padažas
Ingredientai:
– 1 šaukštas kukurūzų krakmolo;
– 1 šaukštas sviesto arba aliejaus;
– 100g čederio sūrio;
– 200ml pieno;
– 2 šaukštai kreminio sūrelio;
– šiek tiek druskos ir pipirų;
– keli lašai aštraus padažo.
Puode įkaitiname aliejų arba ištirpiname sviestą. Tuomet beriame kukurūzų krakmolą, labai gerai išmaišome ir pakepame 1-2 minutes. Supilame pieną ir pamaišydami šluotele verdame 7-8 minutes ant vidutinės kaitros, kol pienas sutirštėja. Po to suberiame tarkuotą sūrį, kreminį sūrį, druską, pipirus, aštrų padažą ir viską išmaišome kol sūris ištirpsta. Patiekiame kol šiltas. Man labai patiko su česnako skonio “Bon Joy” juodos duonos traškučiais
Riešutų sviesto padažas su medumi
Ingredientai:
– 150 ml natūralaus jogurto;
– 3 šaukštai riešutų sviesto;
– 1 šaukštas medaus.
Visus ingredientus išplakame šluotele ir patiekiame su saldžiais užkandžiais ar vaisiais.
#sponsored
2 comments
Sveiki i cesnakini padaza pilu kefyro jei varske perku didesni supakuota kieki tai lyg grudeliais butu tai pats skaniausias padazas prie bulviniu blynu
Pritariu, tiktų tikrai 🙂