Makaronai su citrininiu padažu arba Spaghetti al Limone – populiarus pietų Italijos patiekalas, kuris dėl savo gaivumo ir lengvumo ypač mėgstamas vasaros metu. Iš pirmo žvilgsnio ši pasta gali pasirodyti šiek tiek keista vien tik dėl sudedamųjų dalių, tačiau nuraminu, kad baimintis nėra ko, nes patiekalas tikrai įspūdingas.
Pagrindiniu smuiku čia griežia citrinos, tad labai svarbu pasirinkti kuo kokybiškisnes (rekomenduoju ekologiškas), ir pecorino sūris. Dažniausiai vietoj jo naudojamas parmezanas, tačiau, mano nuomone, būtent avies pieno Pecorino čia tinka ypač gerai, kuris pasižymi šiokiu tokiu kartumu ir stipresniu kvapu. Būtent šio sūrio Lietuvoje ne visada pavyksta rasti, tačiau šią savaitę pasisekė jį aptikti tarp LIDL itališkų produktų asortimento. Sugrįžtant prie patiekalo, jo gamyba užtruko vos 10 minučių, tad tai tiesiog nuostabus patiekalas žiauriai greitai vakarienei.
Tiesiog puikaus skonio pasta!
- 200 g itališkų spaghetti makaronu
- 1,5 citrinos
- 120 ml grietinėlės
- 60 g Pecorino Romano sūrio (galima pakeisti parmezanu)
- 2 šaukštai sviesto
- šiek tiek druskos ir pipirų
Kadangi patiekalas paruošiamas tikrai greitai, tad iškarto galima uždėti virti makaronus (būtinai verdame pasūdytame vandenyje). Verdame iki al dente (8 min).
Kol verda spagečiai, į vidutinės kaitros keptuvę supilame grietinėlę, nutarkuojame 1 citrinos žievelę ir dedame į tą pačią keptuvę (prieš tarkuojant nepamirštame švariai nuplauti citrinos).
Padažą nuolat maišydami kaitiname ant vidutinės kaitros apie 2 minutes, kol pradeda šiek tiek burbuliuoti (labai svarbu neperkaitinti, nes grietinėlė gali sušokti į gumuliukus).
Tuomet keptuvę nuimame nuo kaitros, sudedame sviestą ir maišome kol ištirpsta.
Padažą grąžiname ant kaitros ir vis dar maišant paverdame 2 minutes, kol šiek tiek sutirštėja ir tampa kreminis.
Į keptuvė suverčiame išvirtus spagečius, ten pat įpilame ir kokius 60 ml vandens, kuriame virė makaronai. Taip pat beriame tarkuotą sūrį, pagardiname druska, pipirais ir viską maišant pakaitiname dar kelias minutes, kol makaronai apsivelia padažu.
Pasta al Limone krauname į lėkštę.
Galiausiai imame dar vieną citriną (nuplautą), daržovių skustuku atlupame kelias žievelės juosteles ir jas supjaustę labai plonomis juostelėmis užbarstome ant spagečių viršaus.
#LidlPartnerystė
omentarai
puikus ir greitas receptas kaip ir dauguma kitu.
Visad laukiu jusu posto savo rss sraute
Karoli, smagu girdėti! 🙂