Šis receptas unikalus tuom, jog vietoj dalies įprastų miltų naudojame maistingus kukurūzų miltus, kurie, iš esmės, yra malti kukurūzų branduoliai. Gamindami šiuos keksiukus, leiskite pasireikšti savo fantazijai ir mūsų siūlomus įdaro variantus pakeiskite mėgstama uogiene, šokoladu ar uogomis.
- 150 g kukurūzų miltų
- 125 g kvietinių miltų
- 1 šaukštas kepimo miltelių
- 110 g cukraus
- 2 kiaušiniai
- 240 ml pieno
- 50 g sviesto
- 5-6 šaukštai riešutų sviesto
- sauja šviežių ar šaldytų mėlynių
Šie kukurūziniai keksiukai ypač greitai paruošiami. Reikia tik išlydyti sviestą ir viename inde sumaišyti jį su pienu ir kiaušiniais (skysti ingridientai), o kitame inde gerai išmaišyti kukurūzų ir kvietinius miltus, cukrų ir kepimo miltelius (sausi ingridientai).
Tuomet skystus ingridientus verčiame į sausus, viską gerai išmaišome, beriame mėlynes.
Gauta tešla iki pusės pripildome keksiukų kepimo formeles, tuomet į kiekvieną keksiuką dedame po šaukštelį riešutų sviesto ir užpilame likusia tešla. Kepame 25-30 min iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Patiekiame šiltus su ledais arba mėgaujamės jau atvėsusiais.
4 comments
Ačiū už receptą, mums labai patiko 🙂 Gaminau su šviežais juodaisiais serbentais ir ryžių pienu bei dėjau kiek mažiau cukraus
Džiaugiamės, kad patiko!:)
O kokiu momentu dedame riešutų sviestą ?
Jį naudojame įdarui. Formeles iki pusės pripildome tešla, tada dedame šaukštelį riešutų sviesto ir uždengiame tešla. 🙂