Namuose dažnai gaminame įvairius aštresnius azijietiškus patiekalus ir kartais prie jų norisi šiokio tokio gaivumo. Radę šaldytuve agurką paekspermentavome, ir gimė šių salotų receptas. Šios agurkų salotos tikrai nebus jūsų pagrindinis patiekalas, bet kaip garnyras azijietiškams patiekalams ar lietuviškams karbonadams tiks su kaupu.
Dviems porcijoms prireiks
- pusės ilgo agurko;
- vieno nedidelio čili pipiro;
- pusės laimo sulčių;
- pusantro šaukšto sojų padažo;
- 1 cm dydžio imbiero gabaliuko;
- šaukštelio skrudintų sezamų aliejaus;
- šiek tiek šviežiai maltų juodų arba baltų pipirų;
- šiek tiek šviežios kalendros;
- šiek tiek kepintų žemės riešutų (nebūtina).
Gaminimo eiga
Naudodami daržovių skustuką apskutame agurką, kol pasiekiame vandeningas sėklas (jų mes nenaudosime, kad salotos nebūtų per daug šlapios). Agurkus dedame į maišymo indą, beriame pjaustytą čili pipirą, sojos padažą ir skrudintų sezamų aliejų. Įspaudžiame laimo sulčių ir įtarkuojame (naudojame labai smulkią tarką) imbierą. Pagardinam šviežiais maltais pipirais ir viska išmaišome. Valgome nedelsiant, nes pastovėjusios šios agurkų salotos tampa vandeningos. Pagardiname šviežia kalendra ir smulkintais žemės riešutais.
Skanaus.