Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
  • Pagrindiniai patiekalai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Azijietiški noodles’ai su daržovėmis ir tofu

  • 2016-05-05
  • 2 min. skaitymo
Total
14
Shares
14
0
0
0

Noodles'ai su daržovėmis ir tofu

Mūsų maisto racione, apskritai, noodles’ai užima pirmaujančią poziciją. Turime prikaupę įvairiausių variantų, kaip juos pasigaminti. Žinoma, kad jais pasidalinsime, tik kiek vėliau. Šie azijietiški noodles’ai  labai aromatingi, nėra aštrūs, be to, recepte nenaudojama  mėsa, tad patiekalas tiks ir vegetarams. Noodles’us, kaip ir dauguma kitų azijietiškų patiekalų, privalu gaminti wok keptuvėje, kitaip skoniai nesigaus tokie, kokie turėtų būti. Keptuvė yra tikrai nebrangi, o, jei jūs mėgstate Azijos virtuvę, privalote ją įsigyti, norėdami užtikrinti gerą patiekalų kokybę.

Dvejoms porcijoms reikės

  • 2 ritinėlių noodles’ų (mes naudojome kvietinius, bet gali būti ir kitokie);
  • 4 skiltelių česnako;
  • geros saujos brokolio;
  • gabaliuko imbiero (nykščio nago dydžio);
  • vienos bok čoi galvos;
  • pakelio tofu (jį galima pakeisti ir 3 kiaušiniais);
  • smulkinto, džiovinto čili pipiro;
  • pusės stiklinės vandens;
  • juodujų pipirų pagal skonį.

Padažui reikės

  • 3 valg. šaukštų sojos padažo;
  • 1 valg. šaukšto ryžių acto;
  • 1 valg. šaukšto sezamų aliejaus;
  • 1 arb. šaukštelio cukraus.

Gaminimo eiga

Wok keptuvė visada turi būti įkaitinta iki maksimumo, tad jos turinį reikia maišyti beveik be sustojimo, kad neprisviltų. Dėl šios priežasties, patartina visus patiekalo ingridientus būti susipjausčius, pasiruošus iš anksto, kad beliktų tik viską mest laiku į keptuvę ir maišyt.

Pradžioje viską pasiruošiame: susipjaustome visas daržoves ir tofu ( jei naudojame kiaušinius, juos išsiplakame) , mažame dubenėlyje arba puodelyje susimaišom padažiuką iš nurodytų ingridientų, išsiverdame noodles’us pagal instrukciją, nurodytą ant pakuotės.

 Į wok keptuvę pilame šiek tiek aliejaus ir ją labai gerai įkaitiname. Tada beriame kūbeliais pjaustytą tofu. Jį gerai paskrudiname ir išimame iš keptuvės, pasidedame kažkur atskiroje lėkštutėje (jei naudojame kiaušinius, juos pasiruošiame irgi pradžioje: išplakame, be druskos ir pipirų, ir dėdame kepti. Iškepę, bet neperkepę, kiaušinienę (ji vėliau griš į keptuvę) išimame ir pasidedame į atskirą lėkštutę ). Tada vėl į wok’ą pilame truputėlį aliejaus ir, šiam įkaitus , beriame visas visas daržoves. Jas labai dažnai maišome ir kepame apie 2-3 minutes, tuomet pilame jau pasiruoštą padažiuką, dedam tofu (kiaušinienę) atgal į keptuvę, pabarstom džiovinto čilio, juodųjų pipirų ir vėl viską maišydami kepame apie 1 minutę, kol beveik išgaruoja visas skystis nuo padažo. Tada įdedame noodles’us, įpilame truputėlį vandens ir maišom, kol skystis beveik išgaruoja.

Patiekiame, pabarstydami pipirais, džiovintu čiliu.

Skanaus!

Total
14
Shares
Share 14
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

Related Topics
  • egzotiška
  • noodles'ai
  • vegetariška
You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Kelios dienos L.A. Nesitikėjau, kad čia bus tiek veiklos, skanaus maisto ir tiek mažai laiko. Norėjosi apeiti viską, kažką suspėjome, labai daug ko nespėjome. Iš favoritų - the Broad (šiuolaikinio meno muziejus), Griffitho observatorija ir Korean BBQ. Labai nepatiko kamsčiai. 😀
Appearantly, body surfing is still too hard for me.😅
Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.