Mūsų maisto racione, apskritai, noodles’ai užima pirmaujančią poziciją. Turime prikaupę įvairiausių variantų, kaip juos pasigaminti. Žinoma, kad jais pasidalinsime, tik kiek vėliau. Šie azijietiški noodles’ai labai aromatingi, nėra aštrūs, be to, recepte nenaudojama mėsa, tad patiekalas tiks ir vegetarams. Noodles’us, kaip ir dauguma kitų azijietiškų patiekalų, privalu gaminti wok keptuvėje, kitaip skoniai nesigaus tokie, kokie turėtų būti. Keptuvė yra tikrai nebrangi, o, jei jūs mėgstate Azijos virtuvę, privalote ją įsigyti, norėdami užtikrinti gerą patiekalų kokybę.
Dvejoms porcijoms reikės
- 2 ritinėlių noodles’ų (mes naudojome kvietinius, bet gali būti ir kitokie);
- 4 skiltelių česnako;
- geros saujos brokolio;
- gabaliuko imbiero (nykščio nago dydžio);
- vienos bok čoi galvos;
- pakelio tofu (jį galima pakeisti ir 3 kiaušiniais);
- smulkinto, džiovinto čili pipiro;
- pusės stiklinės vandens;
- juodujų pipirų pagal skonį.
Padažui reikės
- 3 valg. šaukštų sojos padažo;
- 1 valg. šaukšto ryžių acto;
- 1 valg. šaukšto sezamų aliejaus;
- 1 arb. šaukštelio cukraus.
Gaminimo eiga
Wok keptuvė visada turi būti įkaitinta iki maksimumo, tad jos turinį reikia maišyti beveik be sustojimo, kad neprisviltų. Dėl šios priežasties, patartina visus patiekalo ingridientus būti susipjausčius, pasiruošus iš anksto, kad beliktų tik viską mest laiku į keptuvę ir maišyt.
Pradžioje viską pasiruošiame: susipjaustome visas daržoves ir tofu ( jei naudojame kiaušinius, juos išsiplakame) , mažame dubenėlyje arba puodelyje susimaišom padažiuką iš nurodytų ingridientų, išsiverdame noodles’us pagal instrukciją, nurodytą ant pakuotės.
Į wok keptuvę pilame šiek tiek aliejaus ir ją labai gerai įkaitiname. Tada beriame kūbeliais pjaustytą tofu. Jį gerai paskrudiname ir išimame iš keptuvės, pasidedame kažkur atskiroje lėkštutėje (jei naudojame kiaušinius, juos pasiruošiame irgi pradžioje: išplakame, be druskos ir pipirų, ir dėdame kepti. Iškepę, bet neperkepę, kiaušinienę (ji vėliau griš į keptuvę) išimame ir pasidedame į atskirą lėkštutę ). Tada vėl į wok’ą pilame truputėlį aliejaus ir, šiam įkaitus , beriame visas visas daržoves. Jas labai dažnai maišome ir kepame apie 2-3 minutes, tuomet pilame jau pasiruoštą padažiuką, dedam tofu (kiaušinienę) atgal į keptuvę, pabarstom džiovinto čilio, juodųjų pipirų ir vėl viską maišydami kepame apie 1 minutę, kol beveik išgaruoja visas skystis nuo padažo. Tada įdedame noodles’us, įpilame truputėlį vandens ir maišom, kol skystis beveik išgaruoja.
Patiekiame, pabarstydami pipirais, džiovintu čiliu.
Skanaus!