Labai skanūs, lengvi ir lengvai paruošiami – šiomis sąvybėmis tikrai pasižymi šie azijietiški žuvies kepsneliai. Jie puikiai tiks vasaros pietums ar vakarienei, kai norisi kažko lengvo. Garnyrų jiems galima prigalvotį įvarių: salotų, bulvių košių, virtų kruopų ar daržovių. Taip pat azijietiški žuvies kepsneliai gali būti valgomi ir kaip užkandis.
Jums reikės (8 kepsneliai)
- 3 žuvies file (mes naudojome jūrinės lydekos file, bet gali būti ir kitokia, žinoma);
- 1 vidutinio dydžio svogūno;
- 3 skiltelių česnako;
- imbiero gabaliuko (nykščio nago dydžio);
- nedidelio ryšulėlio šviežios kelendros;
- 2 kiaušinių;
- 3-4 valg. šaukštų maltų džiūvėsėlių;
- 1 valg. šaukto citrinos arba laimo sulčių;
- 1 arb. šaukštelio Garam Masala prieskonių;
- 1 arb. šaukštelio maltų čili pipirų;
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimo eiga
Įkaitiname keptuvę (geriausiai naudoti nelimpančiu paviršiumi, kad žuvis neprikeptų) ir iškepame žuvies file, nenaudodami jokio aliejaus ir jokių prieskonių. Kai žuvis pilnai iškepa ir tampa visiškai balta, perkeliame ją į indą, kuriame minkysime kepsnelių masę, ir visą file susmaigom, sutrinam su šakute, badarome ją birią ir leidžiame šiek tiek atvėsti.
Kai žuvis šiek tiek pravėsta, į indą su ja dedame smulkintą svogūną, česnaką, imbierą ir kalendrą – viską gerai išmaišome ranka. Tada beriame prieskonius: garam masalą, čili, druską ir pipirus, įspaudžiame šaukštą citrinos arba laimo sulčių ir vėl viską išmaišome. Kadangi žuvis iškepta, šioje gaminimo stadijoje galite paragauti kepsnelių masę ir pridėti prieskonių, ar citrinos sulčių, jei, jūsų nuomone, kažko trūksta. Jei masės skonis tinka, toliau įmušame kiaušinius, suberiame maltus džiūvėsėlius ir viską dar kartą gerai gerai išmaišome. Suformuojame norimo dydžio kepsnelius. Belieka įkaitinti kaptuvę, įpylus šiek tiek aliejaus, ir kepti kepsnelius po porą minučių iš abiejių pusių.
Skanaus!