Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
baklažanų apkepas - permegiana su baklažanais
  • Itališki patiekalai
  • Pavasariniai patiekalai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Parmigiana – itališkas baklažanų apkepas

  • 2021-02-15
  • 1 min. skaitymo
Total
1
Shares
1
0
0
0
baklažanų apkepas - permegiana su baklažanais

Šis patiekalas yra tikrų tikriausias comfort food ir manau, kad gali drąsiai konkuruoti su lazanija. Tik vienas patarimas – gamindami būtinai kepkite baklažanus aliejuje, apskrudinkite juos ir nustebsite, koks tai skanus patiekalas!

Iki šiol parmigiana valgydavau tik su pagrillintais baklažanais, bet supratau, kad tradicinis itališkas receptas, kuomet baklažanai gruzdinami aliejuje yra daug kartų geriau! Baklažanai tobulai iškepa, neturi jokio kartumo ir gaunasi labai kreminiai. Beje, noriu pranešti, kad šiandien visose LIDL parduotuvėse prasidėjo itališkų produktų savaitė. Labai mėgstu italų savaitės prekes, nes kokybė tikrai puiki, o ir kainos labai nedidelės.

baklažanų apkepas - permegiana su baklažanais
Spausdinti
Parmigiana – itališkas baklažanų apkepas
Pasiruošimas
45 mins
Kepimo trukmė
45 mins
 

Tąsus sūris, kreminai baklažanai ir tirštas pomidorų padažas. Tikrai labai skanus apkepas.

Pamaitins: 6
Ingredientai
  • 4-5 baklažanai ieškokite kuo tvirtesnių
  • 2 skardinės po 400ml konservuotų pomidorų
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 350 g mozarella sūrio rekomenduoju buivolės pieno
  • 100 g parmezano
  • šiek tiek šviežio baziliko
  • šiek tiek sviesto
  • kelios riekės ciabattos arba 100g džiūvėsėlių
  • 2 skiltelės česnako
  • šiek tiek šviežios petražolės
Gamybos eiga
  1. Nupjauname baklažanų galus, nuskutame odą, supjaustome 1 cm storio riekelėmis.
  2. Sustatome į kiaurasamtį, apibarstome druska ir paliekame 30 min, kad nuvarvėtų sultys ir kartumas.
  3. Į puodą supilame konservuotus pomidorus, alyvuogių aliejų, žiupsnelį druskos ir verdame ant vidutinės kaitros 45 min, kol pomidorai sutirštėja.
  4. Duoną arba džiūvėsėlius sumalame su česnaku, 50g parmezano, druska ir pipirais.
  5. Baklažanus nusausiname, išvoliojame miltuose ir kepame 190 laipsnių aliejuje po 3-4 min iš abiejų pusių. Iškepusius sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.
  6. Sviestu ištepame kepimo indą, desame sluoksnį baklažanų, pilame pomidorų padažą, barstome tarkuotu parmezanu, uždedame mozarella sūrio. Ant viršaus dedame vėl baklažanus ir viską kartojame.
  7. Ant pačio viršaus gausiai pabarstome tarkuotu parmezanu, suberiame džiūvėsėlių mišinį ir kepame 35 min 200 laipsnių orkaitėje.

Sekite mane Instagram’e: https://www.instagram.com/maisto.keliones/

permegiana su baklažanais

#reklama #lidlpartnerystė

Total
1
Shares
Share 1
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.