Gerai, sutinku, gal ir nėra gerai teigti, kad ši mišrainė yra pati skaniausia, nes iš esmės tai yra skonio reikalas. Tačiau, man ji pasirodė žiauriai skani. Kiek pamenu, balta mišrainė buvo pirmas patiekalas, kurį gaminau vaikystėje.
Na jei tiksliau, tai gaminau kartu su mama ir jai padėjau. Tuo metu man buvo gal kokie 5 metukai ir tai buvo vienintelis kartas gyvenime, kuomet gaminau šį patiekalą. Praėjus 22 metams pribrendo noras tai pakartoti. Tik šį kartą nusprendžiau pabandyti patobulinti šią klasiką ir naudoti naminį majonezą, šviežiai marinuotus agurkus, šviežius/šaldytus žirnelius ir labai kokybiškus, ant kraiko laikomų vištų kiaušinius. Galutinis rezultatas – žiauriai kokybiška ir skani balta mišrainė, kuri patiks tikrai dažnam valgytojui.
Šiek tiek patobulinta klasika.
- 5 bulvės
- 3 morkos
- 2 kiaušiniai
- 150 g šaldytų arba šviežių žirnelių
- šiek tiek laiškinių česnakų
- šiek tiek druskos ir pipirų
- 3 trumpavaisiai agurkai
- 100 ml obuolių acto
- 100 ml vandens
- 1 lauro lapas
- 1 česnako skiltelė
- 1/2 šaukštelio garstyčių sėklų
- 1 šaukštelis cukraus
- šiek tiek druskos ir pipirų
- šiek tiek aitriosios paprikos miltelių
- 2 kiaušinių tryniai
- 100 ml saulėgrąžų aliejaus
- 1 šaukštelis dižono garstyčių
- 1 šaukštelis balto vyno acto
- 1 skiltelė česnako
- 1/2 citrinos sulčių
- šiek tiek druskos ir pipirų
Neskustas bulves ir morkas verdame vandenyje 20-25 min. Po to nukošiame ir leidžiame pravėsti ir nuskutame.
Kitame puode 5 minutes paverdame žirnelius, nukošiame ir leidžiame pravėsti.
Kiaušinius verdame 10 min, po to apliejame šaltu vandeniu ir nulupame.
Pasigaminame marinuotus agurkus. Į puodą supilame obuolių actą, vandenį, garstyčių sėklas, druską, pipirus, cukrų. Taip pat įdedame lauro lapą ir česnako skiltelę. Užverdame ir tuomet gautą marinatą užpilame ant agurkų. Uždengiame maistine plėvele ir leidžiame pasimarinuoti bent 1-2 valandas.
Atskirame inde pasidarome naminį majonezą. Kiaušinių trynius sumaišome su garstyčiomis, balto vyno actu, druska ir pipirais. Tuomet palengva, nuolat plakant šluotele pilame aliejų, kol gauname majonezą. Galiausiai pagardiname citrinos sultimis ir smulkinta česnako skiltele.
Morkas, bulves, virtus kiaušinius supjaustome kubeliais. Sudedame į salotinę kartu su žirneliais ir naminiu majonezu. Taip pat dedame šiek tiek smulkintų laiškinių česnakų, pagardiname druska, pipirais ir viską išmaišome.