Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
0
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
basturma
  • Azijietiški patiekalai
  • Užkandžiai
  • Užkandžiai prie vyno
  • Visi receptai

Basturma – vytinta jautiena armėniškai

  • 2020-10-29
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0
0
basturma - vytinta jautiena armėniškai

Armėniška vytinta jautiena, įdomus ir baisiai skanus reikalas, kurį nesunkiai galite pasigaminti savo namuose. Paskutinė gaminta basturma gavosi, nepabijokime to žodžio, prasta, tačiau šiek tiek patobulinus receptą gavosi idealaus skonio, vos vos aštri, kvapni ir burnoje tirpstanti mėsytė.

Būtent šiam receptui dažniausiai naudojama jautienos kumpis, tačiau šį kartą labai tiko ir jautienos filė atraižos. Vytinimo procesas užtrunka šiek tiek laiko (apie mėnesį), tačiau patikėkite, tikrai verta. 

basturma
Spausdinti
Basturma – vytinta jautiena armėniškai

Užtrunka, bet pabandykite palaukti!

Pamaitins: 10
Ingredientai
  • 1 kg jautienos kumpio arba filė atraižų
  • 200 g druskos
prieskonių mišinio ingredientai
  • 6 šaukštai ožragės
  • 60 g maltos paprikos miltelių
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1 šaukštelis maltų juodų pipirų
  • 1 šaukštas malto kumino
  • 1 šaukštas maltų kvapiųjų pipirų
  • 6 skiltelės česnakos
  • šlakelis vandens
Gamybos eiga
  1. Pasirinktą jautienos mėsą (kumpį ar filė) perpjauname išilgai, kad būtų apie 3-4 cm storio. Gabalėlių plotis nėra svarbus, bet rekomenduotina nedaryti labai plačių, kad būtų patogu valgyti. 

  2. Mėsos gabalus sudedame į indą ir gausiai apipilame druska. 1 kg mėsos prireiks apie 200g druskos. Labai svarbu mėsą gerai ištrinti druska, kad nepasiliktų nei vieno nepadengto lopinėlio. Tuomet sūdome 3 dienas. Kiekvieną dieną mėsą apverčiame.

  3. Kuomet išsisūdo, labai kruopščiai nuplauname ir užmerkę į indą su šaltu, švariu vandeniu palaikome dar 10-12 valandų, kad nebeliktų druskos pertekliaus.

  4. Nuplautą ir nusausintą mėsą nusausiname, suvyniojame į audeklą ar marlę ir suslėgę palaikome dar 3 dienas. Suslėgimui geriausiai tinka pjaustymo lentelė ant kurios uždėtos kelios konservų skardinės.

  5. Po to pasidarome prieskonių mišinio pastą. Visus prieskonius sumaišome su smulkintu česnaku, pilame šlakelį vandens ir viską gerai išmaišome. Šia pasta ištriname mėsos gabalėlius, suvyniojame i marlę ar audeklą ir apvynioję virvele pakabiname vėsioje, drėgnoje vietoje (sausas sandėliukas netiks). Basturmą laikome pakabinę 2 savaites. 

  6. Kuomet išlaukiame, mėsą pjaustome labai plonomis juostelėmis ir mėgaujamės. 

Patarimai

Beje, jokiu būdu nebijokite, kad mėsa suges. Jei ją kruopščiai išsūdote – druska apsaugo nuo sugedimo, o prieskoniuose (jei tiksliau ožragėje) esančios kvapiosios medžiagos atbaido vabzdžius. 

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
View Post
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
View Post
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
View Post
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
View Post
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

4 comments
  1. Anonimas parašė:
    2019-03-12 21:34

    Kur pirkti ožrage?

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2019-04-03 17:35

      Prieskonių parduotuvėse būna 🙂

      Atsakyti
  2. Anonimas parašė:
    2020-11-17 20:34

    Ar gamybos procese (pvz sūdyme) mėsą reikia laikyt šaldytuve? Kokioj patalpoj paskui geriausia pakabinti? 🙂

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2020-11-24 18:55

      Taip, gaminant laikau šaldytuve. 🙂 Dėl pakabinimo, tai geriausiai sekėsi įstiklintame balkone – gavosi puikiai! Sausam sandėliuke šiek tiek perdžiūvo. Manau svarbu, kad būtų vėdinimasis.

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.