Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Benedikto kiausiniai mazas
  • Pusryčių receptai
  • Visi receptai

Benedikto kiaušiniai

  • 2018-02-04
  • 2 min. skaitymo
Total
54
Shares
54
0
0
0

Benedikto kiausiniai didelis

Benedikto kiaušiniai – populiarus velyvųjų savaitgalio pusryčių patiekalas, kilęs iš Jungtinių Amerikos Valstijų 19 amžiaus viduryje arba pabaigoje (priklausomai kuria kilmės versija patikėsime). Bet kokiu atveju, tai yra pakankamai sudėtingas receptas, reikalaujantis kelių mažų gudrybių, bet jas perpratus neturėtų kiltį problemų ruošiant šį patiekalą.

5 from 1 vote
Benedikto kiausiniai mazas
Spausdinti
Benedikto kiaušiniai
Pasiruošimas
5 mins
Kepimo trukmė
25 mins
Ant stalo per
30 mins
 

Vėlyvųjų pusryčių karalius. 

Pamaitins: 2
Ingredientai
  • 4 kiaušiniai (papildomai 2 tryniai hollandaise padažui)
  • 4 juostelės rūkytos šoninės
  • 2 mėgstamos bandelės (labiausiai tinka english muffins)
  • 130 g ištirpinto sviesto
  • 1 šaukšto balto vyno acto
  • poros lašų citrinos sulčių
  • druskos ir pipirų
  • poros šaukštų obuolių ar vyno acto virimo procesui
Gamybos eiga
  1. Pirmiausia išsikepame kiaulienos šoninę ir paliekame ant virtuvinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.

  2. Užverdame puodą su vandeniu. Ant puodo su verdančiu vandeniu pastatome dubenį (žr. čia), kuriame gaminsime padažą. Svarbu, kad dubuo nesiliestu su verdančiu vandeniu, nes padažas gali pervirti. Taip pat sumažiname kaitrą iki minimalios.

  3. Tuomet į paruoštą vonelė dedame 2 kiaušinių trynius, porą lašų citrinos sulčių, šaukštą balto vyno acto ir šiek tiek druskos, pipirų. Nuolat maišome ir palengva pilame ištirpintą sviestą, kol padažas sutirštėja (nepervirkite, nes gausis kiaušinienė).

  4. Tada pasiruošiame kiaušinius. Į puodą su verdančiu vandeniu pilame 2 šaukštus obuolių ar vyno acto ir šaukštu ar šluotele padarome vandens sūkurį. Sumažiname kaitrą ir palaukiame kol vanduo nustos burbuliuoti. Tuomet pats laikas atsargiai įmušti kiaušinius į vandenį (mušant kiaušinius paleiskite juos kuo arčiau vandens paviršiaus). Juos verdame 2-3 minutes ir ištraukę padedame ant popierinio ar virtuvinio rankšluosčio, kad nusausėtų.

  5. Galiausiai pasiskrudinamę perpjautas bandeles, ant kiekvienos pusės dedame po juostelę (ar kelias) keptos šoninės, be lukšto virtą kiaušinį ir didelį šaukštą padažo. (jei padažas truputį atvėsęs ir pastingęs, įpilame kelis lašus vandens ir išmaišome). Ant viršaus pabarstome šiek tiek pipirų, smulkiai pjaustytų laiškinių česnakų ar svogūnų laiškų. Benedikto kiaušiniai paruošti.

Patarimai

Tradiciškai šis patiekalas patiekiamas ant english muffin bandelės, tačiau neradus jų puikiai tiks ir kitos mėgstamos bandelės.

Total
54
Shares
Share 54
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

Related Topics
  • kiaušiniai
  • padažas
  • pusryčiai
You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

omentarai
  1. Eglė parašė:
    2019-11-18 22:38

    Atėjau ieškoti įkvėpimo kaip išvirti tuos prakeiktus poached eggs ir radau puikų receptą! Kiaušinius verdu ant labai silpnos ugnies apie 12 min, ir ne bisda pavyksta, o Holalandaise padažą cheatinu ir tiesiog malu kiaušinio trynį su blenderiu po truputį pildama karštą sviestą – gaunasi taip pat gerai kaip ir plakant rankiniu būdu.

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2019-11-25 22:42

      Egle, labai įdomus virimo būdas. Neteko bandyti. Sakykite, ar kiaušinio trynys išlieka skystas?

      Atsakyti
  2. Kristina parašė:
    2020-04-10 14:47

    Išbandžiau šiandien! 😀 žinokit pirmas kartas buvo, bet labai pavykęs. Pati džiaugiuosi savim. 😀 ačiū už puikius receptus!

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2020-04-10 17:53

      Smagu girdėti! 🙂 nėra už ką!

      Atsakyti
  3. Skaiste parašė:
    2020-05-30 22:51

    Super!!!! Aciu labai!!!!!

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.