BLT sumuštinis – ko gero populiariausias sumuštinis pasaulyje. Jo pavadinimas gali dažnam lietuviui išspausti šypseną, tačiau po šiuo raidžių deriniu neslypi nieko blogo, o tiesiog pagrindinės sudedamosios dalys:
Bacon, Lettuce, Tomato (šoninė, salota ir pomidoras). Sumuštinio ingridientai gali pasirodyti neįspūdingi, tačiau labai svarbu naudoti geros kokybės šoninę, kuri būtų skirta skrudinimui, ir kuo šviežiasnes daržoves. Taipogi svarbu atrasti mėgstamą duoną – mes, asmeniškai, rekomenduojame kvietinę.
Dviems porcijoms prireiks
- 4 riekelių skrudinamosios duonos;
- vieno nedidelio pomidoro;
- šiek tiek romaninių ar icebergo salotų;
- 6-8 juostelių šoninės (bacon’o);
- šiek tiek garstyčių ar majonezo;
- dviejų kiaušinių (nebūtinai).
Gaminimo eiga
Pirmiausia pasiruošiame šoninę. Į iki vidutinės kaitros įkaitintą keptuvę dedame šoninės juosteles ir kepame kol gražiai apskrus. Iškepusią šoninę sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Pasiskrudiname duonos riekeles, po to jas pertepame garstyčiomis ir/ar majonezu. Ant jau pasirinktu padažu užteptos duonos dedame salotų lapus, griežinėliais pjaustytus pomidorus, skrudintą šoninę ir uždengiame antra skrudintos duonos riekele.
Mums idealus BLT sumuštinis turi būti pagardintas keptais kiaušiniais. Paprastai juos kepame over easy metodu (kepame keptuvėje kiaušinį skystu tryniu, bet kepimo pabaigoje trumpam apverčiame, kad apkeptų ir viršus).
Skanaus.
omentarai
Sveiki, netyčia šiandien naršydama jūsų BLOG’e atradau šį receptą, kuo labai džiaugiuosi! Dariau viską taip, kaip ir jūs, panašu, kad nuo šiandien tai ir mano bei vyro sumuštinis – favoritas. Ačiū 🙂
Jorinda, kaip fainai!:) Mano šitas ir pats mėgstamiausias. 😀