Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

BLT sumuštinis

  • 2016-06-16
  • 1 min. skaitymo
Total
0
Shares
0
0
0
0

BLT sumuštinis

BLT sumuštinis – ko gero populiariausias sumuštinis pasaulyje. Jo pavadinimas gali dažnam lietuviui išspausti šypseną, tačiau po šiuo raidžių deriniu neslypi nieko blogo, o tiesiog pagrindinės sudedamosios dalys:

Bacon, Lettuce, Tomato (šoninė, salota ir pomidoras). Sumuštinio ingridientai gali pasirodyti neįspūdingi, tačiau labai svarbu naudoti geros kokybės šoninę, kuri būtų skirta skrudinimui,  ir kuo šviežiasnes daržoves. Taipogi svarbu atrasti mėgstamą duoną – mes, asmeniškai, rekomenduojame kvietinę.

Dviems porcijoms prireiks

  • 4 riekelių skrudinamosios duonos;
  • vieno nedidelio pomidoro;
  • šiek tiek romaninių ar icebergo salotų;
  • 6-8 juostelių šoninės (bacon’o);
  • šiek tiek garstyčių ar majonezo;
  • dviejų kiaušinių (nebūtinai).

Gaminimo eiga

Pirmiausia pasiruošiame šoninę. Į iki vidutinės kaitros įkaitintą keptuvę dedame šoninės juosteles ir kepame kol gražiai apskrus. Iškepusią šoninę sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Pasiskrudiname duonos riekeles, po to jas pertepame garstyčiomis ir/ar majonezu. Ant jau pasirinktu padažu užteptos duonos dedame salotų lapus, griežinėliais pjaustytus pomidorus, skrudintą šoninę ir uždengiame antra skrudintos duonos riekele.

Mums idealus BLT sumuštinis turi būti pagardintas keptais kiaušiniais. Paprastai juos kepame over easy metodu (kepame keptuvėje kiaušinį skystu tryniu, bet kepimo pabaigoje trumpam apverčiame, kad apkeptų ir viršus).

Skanaus.

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

omentarai
  1. Jorinda parašė:
    2019-05-14 22:30

    Sveiki, netyčia šiandien naršydama jūsų BLOG’e atradau šį receptą, kuo labai džiaugiuosi! Dariau viską taip, kaip ir jūs, panašu, kad nuo šiandien tai ir mano bei vyro sumuštinis – favoritas. Ačiū 🙂

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2019-05-27 19:02

      Jorinda, kaip fainai!:) Mano šitas ir pats mėgstamiausias. 😀

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.