Blynai (arba tiksliau – blynas) labai įdomiu pavadinimu “Dutch baby”. Receptas gimė vokiečių šeimoje, JAV, ir tapo populiariu pusryčių pasirinkimu 20 amžiaus pradžioje. Įprastai šis skanumynas gardinamas sviestu, cukraus pudra ir citrinos sultimis. Teko girdėti ir apie labiau vokišką šio recepto versiją su keptais obuoliais, kurią labai norime išbandyti patys, tačiau šį kartą gaminome amerikietiškąją ir gardinome šilauogėmis, mangais ir klevų sirupu. Šio patiekalo skonis mums labai patiko. Patys nesame dideli blynų megėjai ir juos valgome retai, tačiau šis blynas (o gal kepinys?) buvo kažkas naujo ir neragauto. Pats kepimo procesas buvo įdomus ir, sutikite, kad pats patiekalas atrodo visai išvaizdžiai! Taigi siūlome išbandyti ir lauksime jūsų komentarų po receptu.
Jie visai kitokie, negu įprastiniai, kepti keptuvėje. Tokie purūs ir lengvai paskrudę. Jums patiks!
- 70 g miltų
- 250 ml pieno
- 2 kiaušiniai
- 1 šaukštas rudojo cukraus
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto (arba mėgiamų maistinių kvapų)
- 1/2 šaukštelio druskos
- 1 šaukštas sviesto
- šiek tiek mėgstamų uogų, vaisių ir kitų pagardų
Šie blynai labai paprastai pagaminami, tad nieko nelaukdami sudedame visus ingridientus (išskyrus sviestą ir pagardus, kuriais dekoruosime) į maisto trintuvą (blenderį) ir triname 15-20 sekundžių.
Išplaktą tešlą paliekame pastovėti 20 minučių, kad miltai kuo geriau išbrinktų.
Šį kartą mes kepėmė vieną didelį blyną, tad ant viryklės statome keptuvę su storu dugnu (rekomenduojame špižinę), dedame sviestą ir, juo ištrynę keptuvės kraštus, paliekame ištirpti.
Kuomet sviestas ištirpsta, supilame blynų tešlą ir su visa keptuve dedame į jau įkaitintą orkaitę (220 laipsnių). Kepame 20 minučių.
Kol blynas kepa, stebime kaip gražiai jis kyla.
Leidžiame šiek tiek apskrusti ir, išėmę iš orkaitės, patiekiame su vaisiais, klevų sirupu, uogienėmis, jogurtu ar kitais pagardais.
Daugiau puikių pusryčių receptų rasite čia
omentarai
Tikrai buvo skanu, ačiū!
Smagu, kad patiko 🙂