Nežinau kaip jums, bet atėjo pavasaris ir kaipmat ‘patraukė’ ant sveikesnių ir lengvesnių patiekalų. Būtent šios salotos su bolivine balanda ir keliais kitais, labai pavasariškais/vasariškais ingredientais nugulė ant vakarienės stalo. Spalvų gausa lėkštėje džiugino akį, o skonis gomurį. Tai patiekalas, kuriam, atrodo, reikia tiek nedaug, tačiau jei renkatės tikrai kokybiškus ingredientus, garantuotai nudžiuginsite save ar savo svečius.
Beje, ar teko girdėti apie bolivinę balandą (kynvą)? Namų spintelėje šios kruopos slepiasi jau senokai, tačiau pavyko atrasti įdomią naujieną iš “Globus Vital” linijos. Tai jau išvirta, konservuota bolivinė balanda, kurios nereikia nei virti ar mirkyti. Atsidarote skardinę ir dedate turinį tiesiai į lėkštę ar burną! Bėje, nustebino kynvos tekstūra, kuri yra tiesiog puiki. Nėra jokio vandens pertekliaus dėl to išlieka labai biri, taip pat neturi jokio kvapo. Na žodžiu, pasirodė kaip kokybiškas ir įdomus reikalas.
O jei nežinojote, tai bolivinė balanda yra tikrų tikriausia vitaminų ir energijos bomba! Galingas baltymų, magnio, geležies ir vitaminų šaltinis, kuris, beje, neturi glitimo. Iš esmės tai labai universalus produktas, kurį galima naudoti daug kur, tačiau šiose salotose buvo tikrai jos vieta! Gaivios braškės, šilauogės, traškūs riešutai ir sūrus ožkos sūris. Viskas persmelkta gaiviu, pavasarišku citrusiniu padažiuku. Na tiesiog puikus patiekalas, kurį išbandyti verta!
Taip pat akis užkliuvo ir už kitų “Globus Vital” linijos produktų, kurie jau yra paruošti valgymui: spelta grūdai, sojos pupelės, mišinys su spelta grūdais. Ragauti dar neteko, bet būtinai reikės. Atrodo labai geri ir kokybiški reikalai taupantiems savo laiką.
Špinatai, braškės, šilauogės, bolivinė balanda ir ožkos sūris. Skoniai puikiai dera tarpusavyje, o patiekalo sveikumas neišpasakytas!
- 100 g špinatų
- sauja pačių skaniausių braškių
- sauja šilauogių
- 3 šaukštai riešutų (geriausiai tinka anakardžiai, karijos ar migdolai)
- 100 g ožkos sūrio
- 150 g išvirtos bolivinės balandos (kynvos)
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1/2 citrinos sultys
- 1 šaukštelis dižono garstyčių
- šiek tiek druskos ir pipirų
- 1 šaukštelis medaus
Pirmiausia pasigaminame padažą, kuris, ko gero, ir bus pati sudėtingiausia šio patiekalo dalis. Inde sumaišome visus padažo ingredientus ir labai gerai išplakame, kol gauname vientisos konsistencijos vinegretą.
Nuplauname špinatus, braškes ir šilauoges bei kruopščiai nusausiname virtuviniais rankšluosčiais.
Tuo pačiu, sausoje keptuvėje kelias minutes paskrudiname riešutus.
Imame didelę lėkštę ir joje išdėliojame špinatų lapus, virtą bolivinę balandą, pjaustytas braškes, riešutus, šilauoges. Ant viršaus gausiai barstome trupinto ožkos sūrio ir užpilame padažą.