Ši brokolių sriuba su pelėsiniu sūriu yra puikus pasirinkimas, gaminant vakarienę, kai norisi neapsunkinančio skrandžio, bet sotaus patiekalo. Taip pat ji gali pasitarnauti ir kaip starteris (užkandis) prieš pagrindinį patiekalą. Sriuba pasižymi lengvu daržovišku skoniu, besimainančiu su aitroku palėsinio sūrio prieskoniu, tad ji ypatingai patiks gurmanams ar šiaip pelėsinio sūrio mėgėjams.
Jums prireiks (4 porcijoms)
- Gabalėlio sviesto kepimui;
- 1 didesnio svogūno;
- 1 stiebo saliero;
- 1 didesnės bulvės;
- 2 sultinio kubelių;
- 1l. verdančio vandens;
- 1 brokolio galvos;
- 150g. mėlynojo sūrio.
Gaminimo eiga
Pirmiausia atskirai užsikaičiame arbatinuką vandens, jei nenaudojame namuose gaminto sultinio.
Į puodą, kuriame virsime sriubą, dedame gabalėlį sviesto, palaukiame, kol jis pradės lydytis ir beriame smulkintą svogūną bei salierą – juos pakepame porą minučių. Tuomet į tą pati puodą dedame kubeliais pjaustytą bulvę ir nuskabytas brokolio šakeles, pilame litrą vandens ir rankomis sutriname sultinio kubelius. Viską gerai išmaišome ir paliekame virti 15-20 min., kol viskas išvirs. Kai daržovės išverda, jas sutriname rankiniu trintuvu, sutrupiname dalį pelėsino sūrio į sriubą (apie 100g.) ir gerai išmaišome. Galime dar porą kartų viską sutrinti trintuvu, kad neliktų neištirpusių sūrio gabalėlių ir viskas pavirstu į vientisą skystį. Patiekiame apibarstydami likusiu pelėsiniu sūriu.
Skanaus!