Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
0
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Brokolių sriuba su pelėsiniu sūriu

  • 2016-09-06
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0
0

Brokolių sriuba su pelėsiniu sūriu

Ši brokolių sriuba su pelėsiniu sūriu yra puikus pasirinkimas, gaminant vakarienę, kai norisi neapsunkinančio skrandžio, bet sotaus patiekalo. Taip pat ji gali pasitarnauti ir kaip starteris (užkandis) prieš pagrindinį patiekalą. Sriuba pasižymi lengvu daržovišku skoniu, besimainančiu su aitroku palėsinio sūrio prieskoniu, tad ji ypatingai patiks gurmanams ar šiaip pelėsinio sūrio mėgėjams.

Jums prireiks (4 porcijoms)

  • Gabalėlio sviesto kepimui;
  • 1 didesnio svogūno;
  • 1 stiebo saliero;
  • 1 didesnės bulvės;
  • 2 sultinio kubelių;
  • 1l. verdančio vandens;
  • 1 brokolio galvos;
  • 150g. mėlynojo sūrio.

Gaminimo eiga

Pirmiausia atskirai užsikaičiame arbatinuką vandens, jei nenaudojame namuose gaminto sultinio.

Į puodą, kuriame virsime sriubą, dedame gabalėlį sviesto, palaukiame, kol jis pradės lydytis ir beriame smulkintą svogūną bei salierą – juos pakepame porą minučių. Tuomet į tą pati puodą dedame kubeliais pjaustytą bulvę ir nuskabytas brokolio šakeles, pilame litrą vandens ir rankomis sutriname sultinio kubelius. Viską gerai išmaišome ir paliekame virti 15-20 min., kol viskas išvirs. Kai daržovės išverda, jas sutriname rankiniu trintuvu, sutrupiname dalį pelėsino sūrio į sriubą (apie 100g.) ir gerai išmaišome. Galime dar porą kartų viską sutrinti trintuvu, kad neliktų  neištirpusių sūrio gabalėlių ir viskas pavirstu į vientisą skystį. Patiekiame apibarstydami likusiu pelėsiniu sūriu.

Skanaus!

 

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

Related Topics
  • sriuba
You May Also Like
burokų salotos
View Post
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
View Post
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
View Post
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
View Post
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.