Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
  • Mūsų mėgstamiausi patiekalai
  • Užkandžiai
  • Užkandžiai prie vyno
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Brusketos su varške ir krevetėmis

  • 2016-06-14
  • 2 min. skaitymo
Total
1
Shares
1
0
0
0

 

brušetos su varške ir krevetėmis

Kartą populiariame Kauno restoranėlyje – Buon Giorno ragavom labai labai skanių brusketų. Alpome nuo nuostabaus jų skonio ir kartojome jas dar sykį. Norėjome  suprasti, kas ten į jas įdėta, kad išgaunamas skonis tiesiog sunkiai nupasakojamas žodžiais. Po to bandėme kažką panašaus pasigaminti  namuose ir gavosi mums šios nepaprastos brusketos su varške ir krevetėmis.

Jums reikės (6 brusketos)

  • 6 riekelių itališkos duonos čiabatos;
  • 18 nevirtų krevečių be kiauto (mes naudojome šaldytas baltakojas blyškiąsias krevetes iš “Rimi” );
  • 360g. liesos varškės;
  • 100g. kreminio sūrelio (“Philadelphia” ar pan.);
  • 20-30g.  šviežio baziliko lapelių;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 2 arb. šaukšteliai kario prieskonių;
  • druskos,pipirų pagal skonį;
  • alyvuogių aliejaus.

Gaminimo eiga

Pirmiausia įsijungiame orkaitę ir leidžiame jai įkaitisti iki 200 laipsnių. Kol ji kaista, pasiruošiame varškės užtepėlę:  grūstuvėje susitriname baziliką iki smulkios žalios masės ( tokioje  – ji nėra brangi, praverčia virtuvėje, norint sutrinti prieskonius, žoleles ir taip išgauti stipresnius skonius). Į atskirą indą dedame varškę, kreminį sūrelį, beriame smulkintą česnaką, sudedame sutrintą baziliką, dedame kario prieskonius, druskos, pipirų ir porą gerų šaukštų alyvuogių aliejaus ir viską labai gerai išmaišome. Užtepėlė turi būti minkšta, bet ne per skysta. Ji turi laikytis ją užtepus, o ne bėgti per kraštus. Jei ruošiama varškė atrodo truputį per kieta, dedame daugiau kreminio sūrelio ir pilame dar truputį alyvuogių aliejaus. Paruoštą užtepėlę dedame į šalį.

Atsipjauname šešias riekeles čiabatos. Jas dedame ant skardos su kepimo popieriumi ir trumpam, kokiom 3min., dedame į orkaitę, kad riekelių viršus pasidarytu truputį traškesnis. Po to jas išimame ir ant kiekvienos iš jų tepame mūsų pasigamintą varškės užtepėlę ir grąžiname jas į orkaitę, dar kepame apie 8-10 min., kol varškė truputį pasilydo. Po to išimame čiabatas iš orkaitės ir padedame kur į lėkštę šiek tiek pravėsti. Kol jos vėsta, gerai įkaitiname keptuvę su šiek tiek aliejaus ir dedame krevetes, beriame ant jų truputį druskos, pipirų ir kepame porą minučių, kol jos iškepa, tik jokiu būdu neperkepame. Iškeptas krevetes dedame ant brusketų (po tris ant kiekvienos) ir skanaujame.

Skanaus!

 

 

Total
1
Shares
Share 1
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

omentarai
  1. Igors parašė:
    2017-04-28 13:10

    Gaminau ir labai patiko. Labai panašias buvau valgęs Buon Giorno kavinėje Kaune. Ačiū labai už receptą!!!!

    Atsakyti
  2. Indre parašė:
    2017-12-13 19:23

    Šiandien vakarienei pagaminau. Labai patiko 🙂 Tik truputį jautėsi varškės rūgštumas (gal nuo varškės priklauso, kokią dėti). Bet šiaip receptuka SUPER!! 😉

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2017-12-13 20:53

      Indre, smagu girdėti, kad patiko :). Taip, bus nuo varškės. Šiaip dar galiu pasiūlyti pabandyti vietoj kreminio sūrelio naudoti majonezą. Majonezinis variantas man nelabai patinka, bet Karolina dievina :))
      Marius

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.