Kartą populiariame Kauno restoranėlyje – Buon Giorno ragavom labai labai skanių brusketų. Alpome nuo nuostabaus jų skonio ir kartojome jas dar sykį. Norėjome suprasti, kas ten į jas įdėta, kad išgaunamas skonis tiesiog sunkiai nupasakojamas žodžiais. Po to bandėme kažką panašaus pasigaminti namuose ir gavosi mums šios nepaprastos brusketos su varške ir krevetėmis.
Jums reikės (6 brusketos)
- 6 riekelių itališkos duonos čiabatos;
- 18 nevirtų krevečių be kiauto (mes naudojome šaldytas baltakojas blyškiąsias krevetes iš “Rimi” );
- 360g. liesos varškės;
- 100g. kreminio sūrelio (“Philadelphia” ar pan.);
- 20-30g. šviežio baziliko lapelių;
- 1 skiltelės česnako;
- 2 arb. šaukšteliai kario prieskonių;
- druskos,pipirų pagal skonį;
- alyvuogių aliejaus.
Gaminimo eiga
Pirmiausia įsijungiame orkaitę ir leidžiame jai įkaitisti iki 200 laipsnių. Kol ji kaista, pasiruošiame varškės užtepėlę: grūstuvėje susitriname baziliką iki smulkios žalios masės ( tokioje – ji nėra brangi, praverčia virtuvėje, norint sutrinti prieskonius, žoleles ir taip išgauti stipresnius skonius). Į atskirą indą dedame varškę, kreminį sūrelį, beriame smulkintą česnaką, sudedame sutrintą baziliką, dedame kario prieskonius, druskos, pipirų ir porą gerų šaukštų alyvuogių aliejaus ir viską labai gerai išmaišome. Užtepėlė turi būti minkšta, bet ne per skysta. Ji turi laikytis ją užtepus, o ne bėgti per kraštus. Jei ruošiama varškė atrodo truputį per kieta, dedame daugiau kreminio sūrelio ir pilame dar truputį alyvuogių aliejaus. Paruoštą užtepėlę dedame į šalį.
Atsipjauname šešias riekeles čiabatos. Jas dedame ant skardos su kepimo popieriumi ir trumpam, kokiom 3min., dedame į orkaitę, kad riekelių viršus pasidarytu truputį traškesnis. Po to jas išimame ir ant kiekvienos iš jų tepame mūsų pasigamintą varškės užtepėlę ir grąžiname jas į orkaitę, dar kepame apie 8-10 min., kol varškė truputį pasilydo. Po to išimame čiabatas iš orkaitės ir padedame kur į lėkštę šiek tiek pravėsti. Kol jos vėsta, gerai įkaitiname keptuvę su šiek tiek aliejaus ir dedame krevetes, beriame ant jų truputį druskos, pipirų ir kepame porą minučių, kol jos iškepa, tik jokiu būdu neperkepame. Iškeptas krevetes dedame ant brusketų (po tris ant kiekvienos) ir skanaujame.
Skanaus!
3 comments
Gaminau ir labai patiko. Labai panašias buvau valgęs Buon Giorno kavinėje Kaune. Ačiū labai už receptą!!!!
Šiandien vakarienei pagaminau. Labai patiko 🙂 Tik truputį jautėsi varškės rūgštumas (gal nuo varškės priklauso, kokią dėti). Bet šiaip receptuka SUPER!! 😉
Indre, smagu girdėti, kad patiko :). Taip, bus nuo varškės. Šiaip dar galiu pasiūlyti pabandyti vietoj kreminio sūrelio naudoti majonezą. Majonezinis variantas man nelabai patinka, bet Karolina dievina :))
Marius