Tęsiant mūsų mėgiamų burokėlių temą – ypatingai greitos burokelių salotos su rūkyta skumbre. Šiame patiekale gaivumo suteikia saldus obuolys su citrina, o padaže esantys krienai verčia spėlioti, iš ko gi šis padažas. Tik niekam neatskleiskit šios paslapties – valgytojai liks sužavėti.
Dviems porcijoms prireiks
- 3-4 virtų virtų burokėlių (mes naudojame vakumuotus, tačiau galima išsivirti ir patiems);
- 100g karštai rūkytos skumbrės;
- Pusės obuolio;
- 200g virtų lęšių (mes naudojame konservuotus);
- Šiek tiek svogūnų laiškų;
- 1-2 saujos špinatų.
Padažui:
- Pusės citrinos sulčių;
- Tarkuotos pusės citrinos žievelės;
- 100ml grietinės;
- 2 šaukštų krienų;
- Druskos, pipirų;
- 1-2 šaukštelių alyvuogių aliejaus.
Gaminimo eiga
Špinatus nuplauname, burokėlius supjaustome kubeliais, o konservuotus lęšius praskalaujame tekančiu vandeniu (arba nukošiame išvirtus). Ingridientus beriame į indą. Taip pat dedame kubeliais pjaustytą obuolį ir smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus. Greitai sumaišome visus padažo ingridientus ir pilame ant salotų, kad neparuduotų obuoliai. Karštai rūkytą skumbrę atskiriame nuo kaulų ir odos, suplėšome į nedidelius gabalėlius, suverčiame į bendrą indą su kitais ingridientais ir gerai išmaišome. Šios burokėlių salotos labai greitai paruošiamos, tačiau greitai ir suvalgomos.
Skanaus.