Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
0
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
  • Itališki patiekalai
  • Pagrindiniai patiekalai
  • Visi receptai

Cannelloni su rikota ir špinatais

  • 2016-02-29
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0
0

caneloni su špinatais ir rikotaTradiciškai šie ir panašūs prikimšti makaronai Italijoje yra mėgiamas sekmadieninio pietų ar atostogų patiekalas. Mes šį patiekalą taip pat dažniausiai ruošiame sekmadienį ir mėgaujamės juo artimiausias kelias dienas. Šiuos cannelloni su rikota ir špinatais išbandėme, palyginus, neseniai, kadangi esame prisiekę mėsėdžiai, šių makaronų versija su jautiena atrodė tobulas patiekalas, kol neišmėginome šios vegetariškos variacijos.

4-5 porcijoms cannelloni su rikota prireiks

  • 400g šaldytų ar šviežių špinatų;
  • poros šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 1/4 šaukštelio tarkuoto muskato;
  • 1 svogūno;
  • 1 kiaušinio;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 2 skardinių po 400g smulkintų konservuotų pomidorų;
  • poros lauro lapų;
  • tarkuotos 1 citrinos žievelės;
  • 250g rikotos;
  • 50g parmezano ar džiugo sūrio;
  • nepilnos dėžutės cannelloni makaronų (16-19 vnt);
  • 2 mozarelos sūrio rutuliukų;
  • druskos ir pipirų.

Gaminimo eiga

Pirmiausia pasiruošiame špinatus. Juos dedame į vidutiniškai įkaitintą keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų, tarkuotu ar maltu muskatu ir šiek tiek pakepame uždengus. Pakepus penkias minutes, špinatus išimame ir paliekame atvėsti. Tada į tą patį puodą pilame šiek tiek alyvuogių aliejaus ir apkepame kūbeliais pjaustytą svogūna, kol jis suminkštėja. Po to dedame smulkiai pjaustytą česnaką ir suverčiame konservuotus pomidorus. Į tą patį puodą sumetame lauro lapus, dedame šiek tiek druskos, pipirų ir nutarkuojame citrinos žievelę (prieš tarkuojant būtinai labai gerai nuplaunam citriną, nes jos dažniausiai būna išvaškuotos). Uždengiam puodą ir paliekam padažą pavirti ant mažos ugnies apie 20-30 minučių, kol padažas sutirštėjas.

Sugrįžtame prie špinatų, kurie jau turėtų būti atvėsę. Pirmiausia nupilam susikaupusį vandenį ir smulkiai supjaustome špinatus. Tuomet sumaišome juos su rikota, išplaktu kiaušiniu, permezanu ar džiugo sūriu. Taip pat dedame šiek tiek druskos ir pipirų ir viska labai gerai išmaišome – štai ir paruošėme įdarą.

Naudodamiesi konditeriniu maišeliu su atitinkamu antgaliu pripildome makaronus įdaru. Neturint konditerinio maišelio, galima naudoti ir paprastą maišelį (žiūrėti čia). Įdarytus makaronus sudedame į kepimo skardą, ant viršaus pilame paruoštą padažą ir apklojame mozarelos riekelėmis. Užbarstome šiek tiek džiovinto raudonėlio ir dedame į iki 180°C įkaitintą orkaitę ir kepame 35-40 minučių.

Skanaus.

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

Related Topics
  • konservuoti pomidorai
  • pasta
  • vegetariška
You May Also Like
burokų salotos
View Post
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
View Post
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
View Post
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
View Post
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.