Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
  • Itališki patiekalai
  • Pagrindiniai patiekalai
  • Visi receptai

Cannelloni su rikota ir špinatais

  • 2016-02-29
  • 2 min. skaitymo
Total
0
Shares
0
0
0
0

caneloni su špinatais ir rikotaTradiciškai šie ir panašūs prikimšti makaronai Italijoje yra mėgiamas sekmadieninio pietų ar atostogų patiekalas. Mes šį patiekalą taip pat dažniausiai ruošiame sekmadienį ir mėgaujamės juo artimiausias kelias dienas. Šiuos cannelloni su rikota ir špinatais išbandėme, palyginus, neseniai, kadangi esame prisiekę mėsėdžiai, šių makaronų versija su jautiena atrodė tobulas patiekalas, kol neišmėginome šios vegetariškos variacijos.

4-5 porcijoms cannelloni su rikota prireiks

  • 400g šaldytų ar šviežių špinatų;
  • poros šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 1/4 šaukštelio tarkuoto muskato;
  • 1 svogūno;
  • 1 kiaušinio;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 2 skardinių po 400g smulkintų konservuotų pomidorų;
  • poros lauro lapų;
  • tarkuotos 1 citrinos žievelės;
  • 250g rikotos;
  • 50g parmezano ar džiugo sūrio;
  • nepilnos dėžutės cannelloni makaronų (16-19 vnt);
  • 2 mozarelos sūrio rutuliukų;
  • druskos ir pipirų.

Gaminimo eiga

Pirmiausia pasiruošiame špinatus. Juos dedame į vidutiniškai įkaitintą keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų, tarkuotu ar maltu muskatu ir šiek tiek pakepame uždengus. Pakepus penkias minutes, špinatus išimame ir paliekame atvėsti. Tada į tą patį puodą pilame šiek tiek alyvuogių aliejaus ir apkepame kūbeliais pjaustytą svogūna, kol jis suminkštėja. Po to dedame smulkiai pjaustytą česnaką ir suverčiame konservuotus pomidorus. Į tą patį puodą sumetame lauro lapus, dedame šiek tiek druskos, pipirų ir nutarkuojame citrinos žievelę (prieš tarkuojant būtinai labai gerai nuplaunam citriną, nes jos dažniausiai būna išvaškuotos). Uždengiam puodą ir paliekam padažą pavirti ant mažos ugnies apie 20-30 minučių, kol padažas sutirštėjas.

Sugrįžtame prie špinatų, kurie jau turėtų būti atvėsę. Pirmiausia nupilam susikaupusį vandenį ir smulkiai supjaustome špinatus. Tuomet sumaišome juos su rikota, išplaktu kiaušiniu, permezanu ar džiugo sūriu. Taip pat dedame šiek tiek druskos ir pipirų ir viska labai gerai išmaišome – štai ir paruošėme įdarą.

Naudodamiesi konditeriniu maišeliu su atitinkamu antgaliu pripildome makaronus įdaru. Neturint konditerinio maišelio, galima naudoti ir paprastą maišelį (žiūrėti čia). Įdarytus makaronus sudedame į kepimo skardą, ant viršaus pilame paruoštą padažą ir apklojame mozarelos riekelėmis. Užbarstome šiek tiek džiovinto raudonėlio ir dedame į iki 180°C įkaitintą orkaitę ir kepame 35-40 minučių.

Skanaus.

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

Related Topics
  • konservuoti pomidorai
  • pasta
  • vegetariška
You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Kelios dienos L.A. Nesitikėjau, kad čia bus tiek veiklos, skanaus maisto ir tiek mažai laiko. Norėjosi apeiti viską, kažką suspėjome, labai daug ko nespėjome. Iš favoritų - the Broad (šiuolaikinio meno muziejus), Griffitho observatorija ir Korean BBQ. Labai nepatiko kamsčiai. 😀
Appearantly, body surfing is still too hard for me.😅
Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.