Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
0
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
charčio sriuba
  • Vidurio rytų patiekalai

Gruziniška charčio sriuba

  • 2019-10-29
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0
0

Sriuba, kurios, manau, tūlam lietuviui nereikia pristatyti. Kaip jau supratote iš pavadinimo, kalbu būtent apie charčio. Yra tekę girdėti gandų, kad norint ją paruošti skaniai, reikia įdėti daug pastangų. Tačiau pasakysiu jums, kad tai nesąmonė! Kodėl? Todėl, kad charčio gaminau pirmą kartą ir gavosi neįtikėtinai gerai. Ta prasme taip gerai, kad, ko gero, kaipmat patapo mano pačia mėgstamiausia sriuba.

Sudėtinga tikrai nebuvo, o tik reikėjo virti šiek tiek ilgiau. Žinoma, gali būti, kad tikri gruzinai mane išpeiks, kad nedėjau vieno ar kito ingrediento, tačiau man jie tiesiog pasirodė nereikalingi. Galima sakyti, kad šią sriubą gaminau tiesiog iš galvos ir gaminimo metu ją nuolat ragavau bei tobulinau, stengdamasis panaudoti kelis svarbesnius ir tipinius Gruzijos virtuvės ingredientus, apie kuriuos plačiau šnekėjau šiame interviu. Apibendrindamas noriu pasakyti, kad sriuba – 10 balų ir labai kviečiu išbandyti ją. Beje, šiame recepte naudojau gruzinišką, geltoną Tkemali padažą. Tai rūgščiai saldus slyvų padažas, kuris suteikia tikrą ‘cinkelį’ šiai sriubai. Jei ieškosite Tkemali padažo – galiu pasufleruoti, kad šią savaitę LIDL prekybos centruose Sakartvelo savaitė (jei kas nežinote – čia toks alternatyvus Gruzijos pavadinimas), kur jo tikrai rasite.

charčio sriuba
Spausdinti
Gruziniška charčio sriuba
Pasiruošimas
10 mins
Kepimo trukmė
1 hr 20 mins
Ant stalo per
1 hr 30 mins
 

Tobulo skonio sriuba.

Pamaitins: 6
Ingredientai
  • 3 svogūnai (jų turi būti panašus kiekis, kaip ir mėsos)
  • 400 g jautienos troškinimui
  • 1 litras vandens
  • 1 raudona paprika
  • 2 šaukšteliai malto kumino
  • 1 šaukštelis maltos kalendros
  • 1 šaukštelis džiovintos saldžios paprikos
  • 1 šaukštas ožragės
  • 3 lauro lapai
  • 3 skiltelės česnako
  • 50 g graikinių riešutų
  • 2 šaukštai pomidorų pastos
  • 400 g konservuotų pomidorų
  • 1 morka
  • 70 g ryžių
  • 3-4 čili pipirai
  • 100 ml geltonojo Tkemali padažo (gruziniškas slyvų padažas)
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • šiek tiek šviežios kalendros ir krapų
Gamybos eiga
  1. Mėsą supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais, pagardiname druska, pipirais ir keptuvėje, ant aukštos kaitros, apskrudiname, bet iki galo neiškepame. Kuomet mėsa paruduoja – išimame iš keptuvės. 

  2. Pasiruošiame daržoves: svogūną supjaustome kubeliais, morką juostelėmis, o česnaką susmulkiname. 

  3. Daržovių skustuku nulupame paprikos odelę (tokiu būdu ji labai lengvai suvirs ir pasklis po sriubą) ir supjaustome nedidelėmis juostelėmis. 

  4. Puodą įkaitiname iki vidutinės kaitros, dedame gabalėlį sviesto, suberiame svogūnus ir morkas. Kepame 5 minutes, arba kol svogūnai gerokai suminkštėja. Tuomet suberiame smulkintą česnaką ir pakepame dar kelias minutes.

  5. Puodo viduryje padarome pakankamai vietos, sudedame pomidorų pastą ir ją paskrudiname kelias minutes, kol pasklinda pomidorų aromatas. Po to suberiame prieskonius: maltą kuminą ir kalendrą, paprikos miltelius, ožragę ir lauro lapus. Viską išmaišome ir pakepame dar kelias minutes, kad suintensyvėtų skoniai ir aromatai.

  6. Graikinius riešutus kruopščiai susmulkiname ir kartu su konservuotais pomidorais, apkepta jautiena bei šviežia paprika suverčiame į tą patį puodą. Pilame vandens, įmetame nesmulkintus čili pipirus, viską užverdame ir sumažinę kaitrą paliekame kunkuliuoti bent 1 valandai.

  7. Ryžius nuplauname po tekančiu vandeniu (taip mūsų sriuba nebus tokia krakmolinga ir sulipus) ir praėjus valandai nuo charčio virimo pradžios, suberiame juos į sriubą. Verdame 15 min. Tuomet įpilame 100 ml geltonojo Tkemali slyvų padažo ir paverdame dar kelias minutes.

  8. Sriubą patiekiame pagardinę šviežia smulkinta kalendra, krapais ir valgome su gruzinišku lavašu.

#LidlPartnerystė

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
baklažanų suktinukai su graikiniai riešutais
View Post
  • 2 min
  • Užkandžiai
  • Vidurio rytų patiekalai
  • Visi receptai

Baklažanų suktinukai su graikiniais riešutais

Naminė pita su falafeliais ir tahini padažu
View Post
  • 2 min
  • Užkandžiai
  • Vidurio rytų patiekalai
  • Visi receptai

Naminė pita su falafeliais ir tahini padažu

viščiukas tabaka
View Post
  • 3 min
  • Vidurio rytų patiekalai
  • Visi receptai

Viščiukas tabaka su adžika

Libanietiškos tabule salotos
View Post
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Salotos
  • Užkandžiai
  • Vidurio rytų patiekalai
  • Visi receptai

Libanietiškos tabule salotos

avinžirnių humusas
View Post
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Vegetariški patiekalai
  • Vidurio rytų patiekalai
  • Visi receptai

Avinžirnių humusas su rūkyta paprika

View Post
  • 1 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Vidurio rytų patiekalai
  • Visi receptai

Falafeliai iš avinžirnių

8 comments
  1. Anonimas parašė:
    2020-05-12 18:49

    Debilesnio recepto dar nemates.jautiena pirma isverdi poto kepi

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2020-05-12 19:29

      Pabandykit receptą skaityti nuo pradžių. 🙂 Jautieną pirmiausia tik apkepame ir traukiame lauk. Verdame jau vėliau su daržovėmis.

      Atsakyti
  2. Anonimas parašė:
    2020-11-21 8:40

    Labai fajnas receptas – viskas yra aišku. Dėkinga Mariui, kad pasidalino. Gerbiamas Anonimai – jeigu turėtumėte daugiau patirties maito ruošoj – nekiltų klausimų kada ką virti, kepti ir t.t.:) Skanaus.

    Halina – ne anonimas:)

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2020-11-24 18:56

      Halina, ačiū, smagu girdėti! 🙂

      Atsakyti
  3. Laima parašė:
    2021-03-03 10:29

    Geriausias receptas iš visų charčio sriubų.
    Visi prašo gaminti žiemos savaitgaliais.
    Tik nereikia improvizcijų.

    Atsakyti
  4. Marytė parašė:
    2021-06-23 12:19

    Turiu klausimą dėl ožragės. Naudojate sėklas ar ožragės lapus? Jei sėklas, maltas ar ne?

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2021-09-09 17:45

      Sėklas, maltas. 🙂

      Atsakyti
  5. Aistė parašė:
    2023-10-05 20:06

    Puikus receptas. Tai viena skaniausių sriubų, verdu keletą kartų į mėnesį, nes visos šeimos mėgstama ir soti.

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.