Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Vidurio rytų patiekalai
  • Visi receptai

Falafeliai iš avinžirnių

  • 2016-12-21
  • 1 min. skaitymo
Total
41
Shares
41
0
0
0

Falafeliai – tradiciniai vidurio rytuose paplitę kepsneliai, gaminami iš džiovintų avinžirnių arba pupelių. Paprastai patiekiami su humusu, tahini, salotomis ir kitais vidurio rytų šalių pagardais. Šie kepsneliai lengvai šaldomi ir gali tapti daugelio receptų sudėtine dalimi.

Spausdinti
FALAFELIAI IŠ AVINŽIRNIŲ
Pasiruošimas
15 mins
Kepimo trukmė
45 mins
Ant stalo per
1 hr
 
Pamaitins: 10
Ingredientai
  • 500 g avinžirnių
  • 1 svogūno
  • šiek tiek šviežių ar džiovintų petražolių
  • 4 skiltelių česnako
  • 1,5 šaukšto miltų
  • 1,5 šaukštelio druskos
  • 2 šaukštelių malto kumino
  • 1 šaukštelio maltos kalendros
  • 1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • šiek tiek čili prieskonių
  • šiek tiek malto kardamono
  • 1 litro rapsų aliejaus kepimui
Gamybos eiga
  1. Šiame recepte būtini džiovinti avinžirniai, jei galvojate, kad pavyks išsisukti su konservuotais – nevarkite. Avinžirnius užmerkiame vandenyje per naktį.

  2. Kitą dieną juos nukošiame, praskalaujame vandeniu ir verčiame į maisto trintuvą kartu su smulkintu svogūnu, česnaku, miltais ir visais prieskoniais. Viską malame iki vientisos smėlio konsistencijos. Jei malant trūksta skystumo, pilame šiek tiek vandens.

  3. Iš gautos masės formuojame rutuliukus. Turėtų gautis 30-40 vienetų. Tuo pat metu į didelį puodą supilame aliejų ir jį užverdame. Falafelius verdame karštame aliejuje po 3-4 minutes iš abiejų pusių, kol gražiai paruduoja.

  4. Kuomet išverda, sudedame ant popierinio rankšluosčio, o kai atvėsta, naudojame juos įvairiuose patiekaluose, šaldome, kepame.

Turintiems pomėgį pasisukioti virtuvėje, kviečiame prisijungti prie Facebook grupės, kurioje gausite dar daugiau naudingų patarimų ir patiekalų receptų:

https://www.facebook.com/groups/virtuvespatarimai/

Total
41
Shares
Share 41
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

Related Topics
  • vegetariška
You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Kelios dienos L.A. Nesitikėjau, kad čia bus tiek veiklos, skanaus maisto ir tiek mažai laiko. Norėjosi apeiti viską, kažką suspėjome, labai daug ko nespėjome. Iš favoritų - the Broad (šiuolaikinio meno muziejus), Griffitho observatorija ir Korean BBQ. Labai nepatiko kamsčiai. 😀
Appearantly, body surfing is still too hard for me.😅
Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.