Prieš kurį laiką Instagram paskyroje gavau prašymą aprašyti naminių cinamoninių bandelių gamybos procesą. Prisipažinsiu, gaminau pirmą kartą ir į jas žiūrėjau skeptiškai. Galvoje sukosi mintis, kad gali gautis eilinis ‘tešlainis’ su aštriu mielių poskoniu. Tačiau ojei kaip klydau!
Bandelės gavosi superinės, parduotuvės ar kepyklos lygio, neturinčios mielių poskonio, bet turinčios traškų ir karamelizuotą pagrindą. Gamybos procesas šiek tiek užtruko, bet tikrai buvo verta. Žinoma, galbūt išsigąsite, kad supjaustytą tešlą reikia bent jau per naktį palaikyti šaldytuve, tačiau tai labai svarbu. Brandinant šaltai cinamoninės bandelės tampa gerokai skanesnės, tad nevalia praleisti šio žingsnio. Išbandykite ir įsitikinsite!
Bandelės, kurios nepaliks abėjingų.
- 450 g miltų
- 100 g cukraus
- 2 šaukšteliai sausų mielių
- 50 g anakardžių
- 225 g graikiško jogurto
- 110 ml pieno
- 110 g sviesto
- 1/4 šaukštelio kepimo miltelių
- 110 g sviesto
- 2 šaukštai cinamono
- 170 g cukraus
- žiupsnelis tarkuoto muskato
- 1/4 šaukštelio druskos
Pirmiausia užmaišome tešlą. Inde sumaišome miltus, cukrų, sausas mieles, druską ir kepimo miltelius.
Tuomet puode ištirpiname sviestą. Kuomet sviestas ištirpsta, į tą patį puodą supilame pieną, graikišką jogurtą ir pašildome 1-2 minutes. Gautą mišinį supilame į indą su likusiais sausais ingredientais ir gerai išminkome tešlą.
Indą uždengiame maistine plėvele ir padėję šiltai tešlą kildiname 1-1,5 val, kol padvigubėja.
Kol tešla kyla, galime pasiruošti bandelių įdarą. Visus įdaro ingredientus sudedame į dubenį ir naudodami šakutę viską pertriname iki vientisos konsistencijos. Padedame į šalį.
Iškilusią tešlą plonai iškočiojame ant lengvai miltuoto paviršiaus. Kočiodami stengiamės suformuoti keturkampio formos tešlos lakštą (taip bus gerokai lengviau formuoti bandeles).
Ant iškočiotos tešlos tolygiai užtepame įdarą (per visą plotą), pabarstome smulkintais anakardžiais ir suvyniojame į ruloną.
Tuomet imame dantų arba virtuvinį siūlą ir naudodami jį supjaustome tešlos ruloną 1 cm storio griežinėliais. Žinoma, galima naudoti ir peilį, tačiau su siūlų tai gaunasi ypač lengvai ir gražiai.
Supjaustytą tešlą sudedame į apvalią, kepimo popieriumi išklotą, kepimo formą, uždengiame maistine plėvele ir padedame į šaldytuvą 8-48 valandoms, kad pasifermentuotų.
Bandeles kepame 180 laipsnių orkaitėje 45 min uždengus folija. Po to nuimame foliją ir kepame dar 15 min.
Mėgaujamės atsakingai.
omentaras
O, šitas ritinėlių pyragas mūsų šeimos favoritas, dingsta 1-2:)