Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
cinamoninės bandelės
  • Kepiniai
  • Pusryčių receptai
  • Visi receptai

Cinamoninės bandelės

  • 2019-05-01
  • 2 min. skaitymo
Total
13
Shares
13
0
0
0
cinamoninės bandelės

Prieš kurį laiką Instagram paskyroje gavau prašymą aprašyti naminių cinamoninių bandelių gamybos procesą. Prisipažinsiu, gaminau pirmą kartą ir į jas žiūrėjau skeptiškai. Galvoje sukosi mintis, kad gali gautis eilinis ‘tešlainis’ su aštriu mielių poskoniu. Tačiau ojei kaip klydau!

Bandelės gavosi superinės, parduotuvės ar kepyklos lygio, neturinčios mielių poskonio, bet turinčios traškų ir karamelizuotą pagrindą. Gamybos procesas šiek tiek užtruko, bet tikrai buvo verta. Žinoma, galbūt išsigąsite, kad supjaustytą tešlą reikia bent jau per naktį palaikyti šaldytuve, tačiau tai labai svarbu. Brandinant šaltai cinamoninės bandelės tampa gerokai skanesnės, tad nevalia praleisti šio žingsnio. Išbandykite ir įsitikinsite!

cinamoninės bandelės
Spausdinti
Cinamoninės bandelės
Pasiruošimas
10 hrs
Kepimo trukmė
45 mins
Ant stalo per
10 hrs 45 mins
 

Bandelės, kurios nepaliks abėjingų. 

Pamaitins: 8
Ingredientai
  • 450 g miltų
  • 100 g cukraus
  • 2 šaukšteliai sausų mielių
  • 50 g anakardžių
  • 225 g graikiško jogurto
  • 110 ml pieno
  • 110 g sviesto
  • 1/4 šaukštelio kepimo miltelių
Įdaro ingredientai:
  • 110 g sviesto
  • 2 šaukštai cinamono
  • 170 g cukraus
  • žiupsnelis tarkuoto muskato
  • 1/4 šaukštelio druskos
Gamybos eiga
  1. Pirmiausia užmaišome tešlą. Inde sumaišome miltus, cukrų, sausas mieles, druską ir kepimo miltelius. 

  2. Tuomet puode ištirpiname sviestą. Kuomet sviestas ištirpsta, į tą patį puodą supilame pieną, graikišką jogurtą ir pašildome 1-2 minutes. Gautą mišinį supilame į indą su likusiais sausais ingredientais ir gerai išminkome tešlą.

  3. Indą uždengiame maistine plėvele ir padėję šiltai tešlą kildiname 1-1,5 val, kol padvigubėja.

  4. Kol tešla kyla, galime pasiruošti bandelių įdarą. Visus įdaro ingredientus sudedame į dubenį ir naudodami šakutę viską pertriname iki vientisos konsistencijos. Padedame į šalį.

  5. Iškilusią tešlą plonai iškočiojame ant lengvai miltuoto paviršiaus. Kočiodami stengiamės suformuoti keturkampio formos tešlos lakštą (taip bus gerokai lengviau formuoti bandeles).

  6. Ant iškočiotos tešlos tolygiai užtepame įdarą (per visą plotą), pabarstome smulkintais anakardžiais ir suvyniojame į ruloną. 

  7. Tuomet imame dantų arba virtuvinį siūlą ir naudodami jį supjaustome tešlos ruloną 1 cm storio griežinėliais. Žinoma, galima naudoti ir peilį, tačiau su siūlų tai gaunasi ypač lengvai ir gražiai.

  8. Supjaustytą tešlą sudedame į apvalią, kepimo popieriumi išklotą, kepimo formą, uždengiame maistine plėvele ir padedame į šaldytuvą 8-48 valandoms, kad pasifermentuotų.

  9. Bandeles kepame 180 laipsnių orkaitėje 45 min uždengus folija. Po to nuimame foliją ir kepame dar 15 min. 

  10. Mėgaujamės atsakingai.

Total
13
Shares
Share 13
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

omentaras
  1. Juliana parašė:
    2022-04-27 20:03

    O, šitas ritinėlių pyragas mūsų šeimos favoritas, dingsta 1-2:)

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.