Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
farširuoti kiaušiniai su ciegorių ikrais
  • Pavasariniai patiekalai
  • Pusryčių receptai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Farširuoti kiaušiniai su ikrais ir naminiu majonezu

  • 2020-04-07
  • 2 min. skaitymo
Total
1
Shares
1
0
0
0
farširuoti kiaušiniai

Supratau, kad Velykos ant nosies, o galvoje vis dar vėjai ką gi šiais metais skanaus joms pasigaminus. Nors asmeniškai dar nežinau kaip jas švesiu ir ar švesiu, tačiau kažką užvalgyt juk reikės, taip? Nežinau kodėl, bet ši šventė man asocijuojasi su farširuotais kiaušiniais. Tačiau, kas keisčiausia, nesu turėjęs nei vienų Velykų su šiuo patiekalu ant stalo ir tuo labiau jų niekada nebuvau ragavęs. Tad nusprendžiau išbandyti.

Na, pasigaminti sunku nebuvo ir užtrukau apie 30 minučių, įskaitant ir naminio majonezo gamybą. Beje, jį šiame recepte labai rekomenduoju, nes jis tiesiog tobulo skonio ir tekstūros. Jei norisi, majonezo galite pasigaminti daugiau, nes galiojimo laikas 3-4 dienos. Apibendrinant galiu pasakyti, kad gavosi lengvai aštrūs farširuoti kiaušiniai ir jų skonis buvo tikrai liuks. Ant viršaus uždėjau dar šiek tiek ciegorių ikrų, kuriuos šią savaitę aptikau “LIDL”. Beje, dar labai noriu užakcentuoti vieną dalyką ir siūlau tai išbandyti ir jums. Šiomis dienomis apsipirkinėju tik su pirkinių sąrašu ir taip mažinu laiką, praleistą parduotuvėje bei mažinu išlaidas. Tad jei nebandėte, pabandykite, gal patiks ir įžvelgsite tame naudos. 🙂

farširuoti kiaušiniai ir ciegorių ikrai
farširuoti kiaušiniai su ciegorių ikrais
Spausdinti
Farširuoti kiaušiniai su naminiu majonezu ir ikrais
Pasiruošimas
15 mins
Kepimo trukmė
12 mins
 

Nereliai skanūs farširuoti kiaušiniai.

Pamaitins: 2
Ingredientai
  • 6 kiaušiniai
  • 20 g juodųjų ciegoriaus ikrų
  • 1 šaukštelis dižono garstyčių
  • 1 šaukštelis balto vyno acto
  • 1 šaukštelis aštraus padažo
  • 50 ml alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • žiupsnelio paprikos miltelių ar malto čili patekimui
  • kelių svogūnų laiškų patiekimui
Naminio majonezo ingredientai
  • 1 kiaušinis
  • 1 šaukštelis dižono garstyčių
  • 1 šaukštelis balto vyno acto
  • 1 nedidelė česnako skiltelė
  • 1/2 citrinos sulčių
  • 100 ml saulėgrąžų aliejaus
  • šiek tiek druskos ir pipirų
Gamybos eiga
  1. Pirmiausia pasigaminame naminį majonezą. Į plakimo indą dedame 1 kiaušinio trynį (baltymo neprireiks), šaukštelį garstyčių, šaukštelį balto vyno acto, žiupsnelį druskos ir pipirų. Viską išmaišome. Tuomet lengva srovele pilame aliejų ir pastoviai plakame šlotele, kol gauname majonezą. Įberiame smulkintą česnaką, supilame citrinos sultis ir dar kartelį išmaišome.

  2. Išsiverdame kiaušinius. Sudedame juos į puodą su šaltu vandeniu ir užverdame. Kiaušinius verdame 15 minučių, tuomet pakišame kelioms minutėms po šaltu vandeniu.

  3. Pravėsusius kiaušinius perpjauname išilgai ir išimame trynius.

  4. Į maisto trintuvą sudedame visus išvirusius trynius, 3-4 šaukštus naminio majonezo, dižono garstyčias, balto vyno actą, aštrų padažą bei druską ir pipirus. Viską sutriname iki vientisos masės. Galiausiai, plakant dalimis supilame alyvuogių aliejų.

  5. Gautą trynių masę paragaujame, jei trūksta pagardiname druska ir pipirais. Ją supilame į konditerinį maišelį ir įdarome kiaušinių baltymų puses.

  6. Ant viršaus dedame šiek tiek ciegorių ikrų, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir apibarstome paprikos ar čili milteliais.

  7. Išdėliojame į pačią gražiausią turimą lėkštę ir tiekiame ant stalo.

#reklama #lidlpartnerystė

Total
1
Shares
Share 1
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.