Supratau, kad Velykos ant nosies, o galvoje vis dar vėjai ką gi šiais metais skanaus joms pasigaminus. Nors asmeniškai dar nežinau kaip jas švesiu ir ar švesiu, tačiau kažką užvalgyt juk reikės, taip? Nežinau kodėl, bet ši šventė man asocijuojasi su farširuotais kiaušiniais. Tačiau, kas keisčiausia, nesu turėjęs nei vienų Velykų su šiuo patiekalu ant stalo ir tuo labiau jų niekada nebuvau ragavęs. Tad nusprendžiau išbandyti.
Na, pasigaminti sunku nebuvo ir užtrukau apie 30 minučių, įskaitant ir naminio majonezo gamybą. Beje, jį šiame recepte labai rekomenduoju, nes jis tiesiog tobulo skonio ir tekstūros. Jei norisi, majonezo galite pasigaminti daugiau, nes galiojimo laikas 3-4 dienos. Apibendrinant galiu pasakyti, kad gavosi lengvai aštrūs farširuoti kiaušiniai ir jų skonis buvo tikrai liuks. Ant viršaus uždėjau dar šiek tiek ciegorių ikrų, kuriuos šią savaitę aptikau “LIDL”. Beje, dar labai noriu užakcentuoti vieną dalyką ir siūlau tai išbandyti ir jums. Šiomis dienomis apsipirkinėju tik su pirkinių sąrašu ir taip mažinu laiką, praleistą parduotuvėje bei mažinu išlaidas. Tad jei nebandėte, pabandykite, gal patiks ir įžvelgsite tame naudos. 🙂
Nereliai skanūs farširuoti kiaušiniai.
- 6 kiaušiniai
- 20 g juodųjų ciegoriaus ikrų
- 1 šaukštelis dižono garstyčių
- 1 šaukštelis balto vyno acto
- 1 šaukštelis aštraus padažo
- 50 ml alyvuogių aliejaus
- šiek tiek druskos ir pipirų
- žiupsnelio paprikos miltelių ar malto čili patekimui
- kelių svogūnų laiškų patiekimui
- 1 kiaušinis
- 1 šaukštelis dižono garstyčių
- 1 šaukštelis balto vyno acto
- 1 nedidelė česnako skiltelė
- 1/2 citrinos sulčių
- 100 ml saulėgrąžų aliejaus
- šiek tiek druskos ir pipirų
Pirmiausia pasigaminame naminį majonezą. Į plakimo indą dedame 1 kiaušinio trynį (baltymo neprireiks), šaukštelį garstyčių, šaukštelį balto vyno acto, žiupsnelį druskos ir pipirų. Viską išmaišome. Tuomet lengva srovele pilame aliejų ir pastoviai plakame šlotele, kol gauname majonezą. Įberiame smulkintą česnaką, supilame citrinos sultis ir dar kartelį išmaišome.
Išsiverdame kiaušinius. Sudedame juos į puodą su šaltu vandeniu ir užverdame. Kiaušinius verdame 15 minučių, tuomet pakišame kelioms minutėms po šaltu vandeniu.
Pravėsusius kiaušinius perpjauname išilgai ir išimame trynius.
Į maisto trintuvą sudedame visus išvirusius trynius, 3-4 šaukštus naminio majonezo, dižono garstyčias, balto vyno actą, aštrų padažą bei druską ir pipirus. Viską sutriname iki vientisos masės. Galiausiai, plakant dalimis supilame alyvuogių aliejų.
Gautą trynių masę paragaujame, jei trūksta pagardiname druska ir pipirais. Ją supilame į konditerinį maišelį ir įdarome kiaušinių baltymų puses.
Ant viršaus dedame šiek tiek ciegorių ikrų, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir apibarstome paprikos ar čili milteliais.
Išdėliojame į pačią gražiausią turimą lėkštę ir tiekiame ant stalo.
#reklama #lidlpartnerystė