Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
0
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
tilapija azijietiškai
  • Azijietiški patiekalai
  • Visi receptai

Garuose virta tilapija azijietiškai

  • 2019-09-03
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0
0
tilapija

Jei atvirai, tai niekada nebuvau matęs nešaldytos ir neišfilėtuotos tilapijos. Žinokite, pasirodė labai graži žuvis. Neneigsiu, ir manau kad ir daugeliui kaip ir jūsų, jau ilgą laiką yra susiformavęs įsitikinimas, kad tilapija – ypač nešvari žuvis, auginama siaubingomis sąlygomis, mintanti neaišku kuom ir net nėra skani.

Tiesą pasakius, teko man šiek tiek pasidomėti apie šią žuvį ir pabendrauti su ją auginančiais žmonėmis. Tad išvada labai paprasta – svarbu atsirinkti tinkamą tiekėją. Didžioji dalis tiek pasaulyje, tiek mūsų šalyje parduodamos tilapijos atkeliauja iš Kinijos, kur ji auginama būtent tose siaubingose sąlygose. Tačiau po truputį atsiradinėja ūkininkų čia Lietuvoje, kurie kreipia labai daug dėmesio tiek į pašarų, tiek į vandens rezervuarų ir žuvies mailiaus kokybę tad sugeba išauginti tikrai kokybiškas žuvis.

Kalbant apie skonines savybes, noriu atkreipti dėmesį, kad tilapija pasižymi labai natūraliu, visai nežuvišku skoniu bei neturi atšakų!Gaminant tilapiją joje puikiai pasklinda kvapnios žolelės ir marinatai. Sakyčiau taip puikiai, kad net nebesijaučia pačio žuvies skonio, o tik tekstūra. Tai pakankamai universali žuvis, kuri gali būti tiek kepama, verdama ar garinama. Galima sakyti, kad atradau šią žuvį iš naujo! Ačiū ūkininkui Aurimui su kuriuo ir jūs galite susisiekti tilapis@yahoo.com ar +37061483238 ir pakalbėti apie šias žuvis ar įsigyti jo auginamos produkcijos.

tilapija azijietiškai
Spausdinti
Garuose virta tilapija azijietiškai
Pasiruošimas
5 mins
Kepimo trukmė
25 mins
Ant stalo per
30 mins
 

Labai skani garinta žuvytė!

Pamaitins: 2
Ingredientai
  • 1 išdarinėta tilapija su galva (apie 500g)
  • 5 cm imbiero gabalėlis
  • 6 česnako skiltelės
  • 1 nedidelis čili
  • 1/2 laimo sulčių
  • 3-4 svogūnų laiškai
  • 2 šaukštai skrudintų sezamų aliejaus
  • 4 šaukštai sojos padažo
  • šiek tiek maltų juodų pipirų
  • 200 g ryžių
  • 1 vnt. bok choi (lietuviškai – kininis bastutis)
Gamybos eiga
  1. Žinoma, patogiausias būdas ruošti tilapiją pagal šį receptą būtų garų puodas, garinė orkaitė ar azijietiškas bambukinis puodas. Tačiau, jei neturite nei vieno iš šių priemonių, siūlau pasinaudoti mano patarimu.

  2. Paimame šiek tiek aliuminio folijos ir iš jos padarome tris panašaus dydžio kamuoliukus (2-3 cm skersmens). Juos dedame į puodą ir prileidžiame šiek tiek vandens. Ant folijos kamuoliukų uždedame lėkštę (vanduo neturi patekti į lėkštės vidų. Jei taip nutinka – nupilame šiek tiek vandens). Būtent į puode esančią lėkštę ir dėsime norimus garinti produktus. 

  3. Žuvies išorinėse pusėse padarome kelis įstrižus įpjovimus (kad geriau įsigertų skoniai).

  4. Susmulkiname čili ir česnaką, o imbierą supjaustome labai plonomis juostelėmis. 

  5. Pusę česnako, imbiero ir čili sugrūdame į išdarinėtos žuvies ertmę, kurią pagardiname juodais maltais pipirais. 

  6. Tuomet tilapiją paguldome į indą, kuriame ją garinsime. Apibarstome likusiu smulkintu čili, česnaku ir imbieru. Užpilame laimo sulčių ir sojos padažo. Pagardiname pipirais. 

  7. Gariname 25-30 minučių. 

  8. Kuomet žuvis paruošta, keptuvėje įkaitiname skrudintų sezamų aliejų ir užpilame jį tiesiai ant žuvies (atsargiai, nes gali šiek tiek sproginėti). Galiausiai pabarstome smulkintais svogūnų laiškais.

  9. Patiekiame su virtais ryžiais ir garintu arba keptuvėje pakeptu bok choi ar kitomis mėgstamomis daržovėmis. 

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
View Post
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
View Post
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
View Post
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
View Post
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.