Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
paelija su grikiais
  • Ispaniški patiekalai
  • Visi receptai

Grikių paelija su chorizo dešra

  • 2020-04-28
  • 2 min. skaitymo
Total
1
Shares
1
0
0
0
paelija su grikiais

Teisingai paruošta paelija – tikras ispanų virtuvės šedevras. Šis patiekalas dažniausiai gaminamas su jūros gėrybėmis ir vištiena, tačiau gali būti ir su triušiena, chorizo dešra ar net sraigėmis. Būtent LIDL’e aptikta chorizo dešra, kuri nebuvo įtraukta į šios savaitės pirkinių sąrašiuką (taip, įpratau su juo apsipirkinėti dėl saugaus ir greito apsipirkimo) privertė pagalvoti apie šį patiekalą tad ir nusprendžiau pasigaminti jį vakarienei.

Jei esate girdėję apie paeliją, turbūt žinote, kad ryžiai joje pagrindinė sudėtinė dalis. Tačiau šį kartą padariau išimtį. Pamaniau, kad, ko gero, grikių atsargų dar turite, tad kodėl gi nepabandžius pasigaminti paeliją su grikiais. Jei atvirai, tai prieš gaminant truputi nerimavau, nes nebuvau tikras ar grikiai joje derės su kitais ingredientais. Kuomet paragavau, supratau, kad be reikalo, nes patiekalas gavosi tobulo skanumo.

paelija su grikiais
paelija su grikiais
Spausdinti
Grikių paelija su chorizo dešra
Pasiruošimas
10 mins
Kepimo trukmė
35 mins
 

Ispaniška klasika šiek tiek kitaip.

Pamaitins: 4
Ingredientai
  • 100 g chorizo dešros
  • 1 litras vištienos arba žuvies sultinio
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 svogūnas
  • 1/2 raudonos paprikos
  • 2 pomidorai
  • 6-8 virtos krevetės (gali būti šaldytos)
  • 225 g grikių
  • 1 šaukštelis saldžios paprikos miltelių
  • 1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
  • žiupsnelis šafrano
  • 60 ml balto sauso vyno
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • šiek tiek šviežios petražolės
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
Gamybos eiga
  1. Pirmiausia pasigaminame sultinį. Atskirame puode išverdame 1 litrą vištienos ar žuvies sultinio. Į šiek tiek pravėsusį sultinį suberiame šafraną, išmaišome ir puodą laikome ant mažos kaitros, kad neatšaltų.

  2. Ant vidutinės kaitros įkaitiname didelę keptuvę ir supilame alyvuogių aliejų.

  3. Kuomet aliejus įkaista, suberiame griežinėliais pjaustytą chorizo dešrą ir ją apskrudiname iš abiejų pusių (apie 5 min). Apkeptą mėsą išimame iš keptuvės ir padedame į šalį.

  4. Tuomet suberiame smulkiai pjaustytus svogūnus ir česnakus. Kepame 3 minutes, kol suminkštėja. Suberiame juostelėmis pjaustytą papriką ir pakepame dar 2 minutes.

  5. Pomidorus supjaustome į 4 dalis, išpjauname sėklas (jas išmetame), o minkštimą sutarkuojame stambia tarka. Žievelę taip pat išmetame. Tarkuotą minkštimą suverčiame į keptuvę kartu su rūkytos ir saldžios paprikos milteliais pas kitas daržoves. Pakepame 3-4 minutes.

  6. Supilame vyną ir leidžiame jam nugaruoti (3-4 min). Tada Suberiame grikius ir pakepame juos 1 minutę. Ant grikių beriame apkeptą chorizo dešrą ir pilame 3/4 turimo šilto sultinio su šafranu. Pagardiname druska, pipirais ir viską gerai išmaišome.

  7. Sumažiname kaitrą ir verdame 15 minučių. Po 15 minučių ant paelijos išdėliojame virtas krevetes, uždengiame dangčiu ar kepimo folija, supilame likusį sultinį ir verdame dar 5-10 minučių iki norimos konsistencijos.

  8. Ant viršaus išdėliojame skiltelėmis pjaustytas citrinas, apibarstome smulkintomis šviežiomis petražolėmis ir patiekiame ant stalo.

#reklama #lidlpartnerystė

Total
1
Shares
Share 1
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.