Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
0
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
paelija su grikiais
  • Ispaniški patiekalai
  • Visi receptai

Grikių paelija su chorizo dešra

  • 2020-04-28
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0
0
paelija su grikiais

Teisingai paruošta paelija – tikras ispanų virtuvės šedevras. Šis patiekalas dažniausiai gaminamas su jūros gėrybėmis ir vištiena, tačiau gali būti ir su triušiena, chorizo dešra ar net sraigėmis. Būtent LIDL’e aptikta chorizo dešra, kuri nebuvo įtraukta į šios savaitės pirkinių sąrašiuką (taip, įpratau su juo apsipirkinėti dėl saugaus ir greito apsipirkimo) privertė pagalvoti apie šį patiekalą tad ir nusprendžiau pasigaminti jį vakarienei.

Jei esate girdėję apie paeliją, turbūt žinote, kad ryžiai joje pagrindinė sudėtinė dalis. Tačiau šį kartą padariau išimtį. Pamaniau, kad, ko gero, grikių atsargų dar turite, tad kodėl gi nepabandžius pasigaminti paeliją su grikiais. Jei atvirai, tai prieš gaminant truputi nerimavau, nes nebuvau tikras ar grikiai joje derės su kitais ingredientais. Kuomet paragavau, supratau, kad be reikalo, nes patiekalas gavosi tobulo skanumo.

paelija su grikiais
paelija su grikiais
Spausdinti
Grikių paelija su chorizo dešra
Pasiruošimas
10 mins
Kepimo trukmė
35 mins
 

Ispaniška klasika šiek tiek kitaip.

Pamaitins: 4
Ingredientai
  • 100 g chorizo dešros
  • 1 litras vištienos arba žuvies sultinio
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 svogūnas
  • 1/2 raudonos paprikos
  • 2 pomidorai
  • 6-8 virtos krevetės (gali būti šaldytos)
  • 225 g grikių
  • 1 šaukštelis saldžios paprikos miltelių
  • 1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
  • žiupsnelis šafrano
  • 60 ml balto sauso vyno
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • šiek tiek šviežios petražolės
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
Gamybos eiga
  1. Pirmiausia pasigaminame sultinį. Atskirame puode išverdame 1 litrą vištienos ar žuvies sultinio. Į šiek tiek pravėsusį sultinį suberiame šafraną, išmaišome ir puodą laikome ant mažos kaitros, kad neatšaltų.

  2. Ant vidutinės kaitros įkaitiname didelę keptuvę ir supilame alyvuogių aliejų.

  3. Kuomet aliejus įkaista, suberiame griežinėliais pjaustytą chorizo dešrą ir ją apskrudiname iš abiejų pusių (apie 5 min). Apkeptą mėsą išimame iš keptuvės ir padedame į šalį.

  4. Tuomet suberiame smulkiai pjaustytus svogūnus ir česnakus. Kepame 3 minutes, kol suminkštėja. Suberiame juostelėmis pjaustytą papriką ir pakepame dar 2 minutes.

  5. Pomidorus supjaustome į 4 dalis, išpjauname sėklas (jas išmetame), o minkštimą sutarkuojame stambia tarka. Žievelę taip pat išmetame. Tarkuotą minkštimą suverčiame į keptuvę kartu su rūkytos ir saldžios paprikos milteliais pas kitas daržoves. Pakepame 3-4 minutes.

  6. Supilame vyną ir leidžiame jam nugaruoti (3-4 min). Tada Suberiame grikius ir pakepame juos 1 minutę. Ant grikių beriame apkeptą chorizo dešrą ir pilame 3/4 turimo šilto sultinio su šafranu. Pagardiname druska, pipirais ir viską gerai išmaišome.

  7. Sumažiname kaitrą ir verdame 15 minučių. Po 15 minučių ant paelijos išdėliojame virtas krevetes, uždengiame dangčiu ar kepimo folija, supilame likusį sultinį ir verdame dar 5-10 minučių iki norimos konsistencijos.

  8. Ant viršaus išdėliojame skiltelėmis pjaustytas citrinas, apibarstome smulkintomis šviežiomis petražolėmis ir patiekiame ant stalo.

#reklama #lidlpartnerystė

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
View Post
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
View Post
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
View Post
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
View Post
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.