Visiems turbūt yra tekę girdėti ir turbūt ragauti suspaustų karštų sumuštinių. Bet ar kada teko ragauti ne panini ar kitokio keptuvo pagalba suspausto, ir ne karšto, bet šalto ir šviežio sumuštinio? Italų virtuvė jums gali pasiūlyti įvairių tokių suspaustinių. Šis itališkas sumuštinis atrodo labai patraukliai, tad jį pamačius, norisi ir paragauti. Sumuštinį patogu vežtis į kelionę ar iškylą dviračiais, nusinešti į pikniką ir pavaišinti draugus.
Jums prireiks (6-8 porcijoms)
- 1 kepalo itališkos čiabatos;
- Kelių rūšių skirtingų rūkytų ir plonai pjaustytų dešrų;
- Rūkyto ar vytinto kumpio;
- Rūkytos vištienos;
- 3-4 šaukštų pesto padažo;
- 3-4 konservuotų kepintų paprikų;
- 1 burbulo mocarelos sūrio;
- Šiek tiek druskos ir pipirų;
- Alyvuogių aliejaus;
- 1 šaukštelio balzaminio acto;
- 1 saujos špinatų ar rukolos;
- Kelių baziliko lapelių;
- Taip pat galima naudoti alyvuoges, plonai pjaustytas ir keptas cukinijas ar baklažanus, konservuotus artišokus ir panašiai.
Gaminimo eiga
Nupjauname itališkos duonos “dangtį” ir išskobiame visą minkštąją dalį. Minkštimą galime sudžiovinti, o gautus džiūvėsėlius naudoti ateities receptuose. Tada vidinį duonos dugną ir kraštus ištepame pesto padažu, o ant viršaus sluoksniais klojame ingridientus.
Itališkas sumuštinis konstruojamas taip: pradedame nuo mėsų, tęsiame su daržovėmis, baigiame sūriu, o užklojame salotomis ar špinatais ir baziliko lapeliais. Tada užpilame šiek tiek balzaminio acto, alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų. Itališką duoną uždengiame nupjautu “dangčiu”, tvirtai įvyniojame į maistinę plėvelę ir uždėję sunkų puodą ant viršaus padedame nakčiai į šaldytuvą. Kitą dieną pjaustome trikampiukais ir patiekiame svečiams.
Skanaus!
Mėgstančius pasisukioti virtuvėje, kviečiame prisijungti prie Facebook grupės, kurioje gausite dar daugiau naudingų patarimų ir patiekalų receptų iš kitų skaitytojų: