Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
  • Itališki patiekalai
  • Visi receptai

Itališkas sumuštinis – suspaustinis

  • 2016-09-13
  • 1 min. skaitymo
Total
0
Shares
0
0
0
0

italiskas-sumustinis

Visiems turbūt yra tekę girdėti ir turbūt ragauti suspaustų karštų sumuštinių. Bet ar kada teko ragauti ne panini ar kitokio keptuvo pagalba suspausto, ir ne karšto, bet šalto ir šviežio sumuštinio? Italų virtuvė jums gali pasiūlyti įvairių tokių suspaustinių. Šis itališkas sumuštinis atrodo labai patraukliai, tad jį pamačius, norisi ir paragauti. Sumuštinį patogu vežtis į kelionę ar iškylą dviračiais, nusinešti į pikniką ir pavaišinti draugus.

Jums prireiks (6-8 porcijoms)

  • 1 kepalo itališkos čiabatos;
  • Kelių rūšių skirtingų rūkytų ir plonai pjaustytų dešrų;
  • Rūkyto ar vytinto kumpio;
  • Rūkytos vištienos;
  • 3-4 šaukštų pesto padažo;
  • 3-4 konservuotų kepintų paprikų;
  • 1 burbulo mocarelos sūrio;
  • Šiek tiek druskos ir pipirų;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • 1 šaukštelio balzaminio acto;
  • 1 saujos špinatų ar rukolos;
  • Kelių baziliko lapelių;
  • Taip pat galima naudoti alyvuoges, plonai pjaustytas ir keptas cukinijas ar baklažanus, konservuotus artišokus ir panašiai.

Gaminimo eiga

Nupjauname itališkos duonos “dangtį” ir išskobiame visą minkštąją dalį. Minkštimą galime sudžiovinti, o gautus džiūvėsėlius naudoti ateities receptuose. Tada vidinį duonos dugną ir kraštus ištepame pesto padažu, o ant viršaus sluoksniais klojame ingridientus.

Itališkas sumuštinis konstruojamas taip: pradedame nuo mėsų, tęsiame su daržovėmis, baigiame sūriu, o užklojame salotomis ar špinatais ir baziliko lapeliais. Tada užpilame šiek tiek balzaminio acto, alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų. Itališką duoną uždengiame nupjautu “dangčiu”, tvirtai įvyniojame į maistinę plėvelę ir uždėję sunkų puodą ant viršaus padedame nakčiai į šaldytuvą. Kitą dieną pjaustome trikampiukais ir patiekiame svečiams.

Skanaus!

Mėgstančius pasisukioti virtuvėje, kviečiame prisijungti prie Facebook grupės, kurioje gausite dar daugiau naudingų patarimų ir patiekalų receptų iš kitų skaitytojų:

https://www.facebook.com/groups/virtuvespatarimai/

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.