Jei sekate mane Instagram’e, ko gero jau matėte kokią puotą išsikėliau vakar po eilinio apsilankymo “LIDL’e”, kur šią savaitę vyksta tikra itališkų produktų fiesta. Pirkinių krepšelyje nugulė visas kalnas žiauriai kokybiškų produktų, pradedant tikra itališka burata bei pecorino romano sūriu ir baigiant pesto padažu bei marinuotais artišokais.
Nes kaip gi nepirksi, kai kainos tokios nerealios! Man šios savaitės apsipirkimas atsiejo 52 eurus už kuriuos nusipirkau suplanuotų produktų, reikalingų šios savaitės patiekalams bei į visą šitą sumą įėjo ir tikrai daug jau minėtų itališkų skanumynų. Grįžęs namo panorau paragauti viską, tad pasigaminau tikrą itališką užkandžių puotą, vadinamą Antipasti. Italai labai mėgsta antipasti kramsnoti dar prieš vakarienę ar pietus, tačiau man vakarienės net nebe prireikė, nes šių užkandukų privalgiau kaip reikalas. Kas svarbiausia, po tokios vakarienės nesijaučiau apsunkęs. Beje, tokia vakariene labai smagu pavaišinti draugus ar šeimą, tad tikrai turėkite omeny, jei rengsite didesnį ar mažesnį pasibuvimą. Asmeniškai man tai tobulas maistas, kadangi pasižymėjo didele skonių įvairove, nebuvo sunkiai paruošiama, o stalas atrodė įspūdingai be to liko dar labai daug produktų sekantiems valgymams.
Užkandžiai, kurie nustebins jūsų svečius, arba taps viena iš skaniausių ir jaukiausių jūsų vakarienių
- 4 marinuotos paprikos
- 1 šaukštas džiūvėsėlių
- 1 šaukštas kaparėlių
- 8 ančiuvių filė
- 1 česnako skiltelė
- 30 g petražolių
- 1 šaukštas balto vyno acto
- 60 ml alyvuogių aliejaus
- šiek tiek druskos ir pipirų
- 250 g rikotos
- 1 šaukštas migdolų skiedrelių
- 30 g medaus
- 2 šaukšteliai aštraus padažo
- šiek tiek druskos ir pipirų
- 200 g burata sūrio
- 1 prinokęs persikas
- 2 pomidorai
- 3 šaukštai pesto padažo
- šiek tiek kedrinių pinijų (nebūtinai)
- šiek tiek druskos ir pipirų
- 100 g parmos kumpio
- 50 g mėgstamos vytintos dešros
- 70 g puskiečio sūrio
- 1 ciabatta
- 100 g duonos lazdelių
- 150 g marinuotų artišokų
- šiek tiek uogų (šilauogės, vynuogės ar trešnės)
- šiek tiek riešutų (migdolai, anakardžiai, graikiniai ar lazdyno)
- 3 šaukštai mėgstamo džemo
- šiek tiek šviežio baziliko ir rukolos patiekimui
Į maisto trintuvą sudedame džiūvėsėlius, česnaką, kaparėlius, 6 ančiuvių filė, petražolių lapelius (be kotelių) ir vyno actą. Pagardiname druska ir pipirais. Sutriname iki vientisos masės. Tuomet supilame alyvuogių aliejų ir dar šiek tiek pamalame.
Marinuotas paprikas perpjauname išilgai, nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir išdėliojame į lėkštę. Ant viršaus užpilame pasigamintą padažą ir papuošiame likusiomis ančiuvių filė.
Medų ištirpiname, sumaišome su aštriu padažu, pagardiname druska ir pipirais.
Į lėkštę sudedame rikotą, ant viršaus užpilame medaus ir čili padažo mišinį bei apibarstome migdolų skiedrelėmis.
Patiekiame su skrudinta ciabatta.
Į lėkštę dedame kelis šaukštus pesto padažo. Ant viršaus dėliojame skiltelėmis ar griežinėliais pjaustytus pomidorus ir persikus. Dedame buratą, o ant jos dar šiek tiek pesto padažo, druskos ir pipirų. Galiausiai apibarstome kedrinėmis pinijomis bei šviežiais baziliko lapeliais.
Sūrį supjaustome riekelėmis ir patiekiame su džemu bei riešutais.
Gražiai Išdėliojame pjaustytas mėsytes, artišokus, uogas, riešutus, duonos lazdeles ir rukolą.
#reklama #lidlpartnerystė