Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
0
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Jautienos steikas
  • JAV patiekalai
  • Visi receptai

Jautienos steikas su argentinietišku padažu

  • 2017-08-16
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0
0

Jautienos-steikas

Jautienos didkepsnis – arba tiesiog steikas – tikra palaima su raudono vyno taure. Kadangi didžioji dauguma parduotuvėse esančios jautienos yra karviena, rekomenduojame pasieškoti tikrai kokybiškos mėsinių jaučių mėsos. 

Jautienos steikas
Spausdinti
Jautienos steikas su argentinietišku padažu
Pasiruošimas
15 mins
Kepimo trukmė
10 mins
Ant stalo per
25 mins
 

Mums skaniausias jautienos steikas gaunasi iš antrekoto (rib-eye). Ši dalis yra gana riebalinga, o tai suteikia iškepusiai mėsai sultingumą.

Pamaitins: 2
Ingredientai
  • 300-400 g brandintos jautienos antrekoto (gali būti su kaulu arba be)
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek šviežiai maltų pipirų (labai rekomenduojame naudoti pipirų malūnėlį)
  • šiek tiek jūros druskos
Argentinietiško chimichurri padažo ingridientai
  • 1 sauja šviežių petražolių
  • 5 skiltelės česnako
  • 2 šaukštai šviežio ar džiovinto raudonėlio
  • šiek tiek šviežios kalendros
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • 2 šaukštai raudono vyno acto
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
Gamybos eiga
  1. Rekomenduojame, pirmiausia, pasigaminti argentinietišką padažą ir palaikyti jį šaldytuve bent kelias valandas. Tokiu būdu ingridientai susimaišys ir padažas taps dar gardesnis. 

  2. Inde sumaišome smulkiai pjaustytas prieskonines žoleles, smulkintą česnaką, aliejų, actą. Pagardiname druska ir pipirais. Paragaujame. Jei trūksta rūgštumo ar sūrumo - pilame dar šiek tiek acto ar druskos. Viską labai gerai išmaišome.

  3. Prieš kepant jautieną, labai svarbu ją palaikyti bent 1-2 valandas kambario temperaturoje. Praleidus šį žingsnį, mėsa keps netolygiai ir centrinė dalis neiškeps. 

  4. Jei mėsą kepame lauke ant grotelių - puiku. Tačiau jautieną galima skaniai išsikepti ir virtuvėje: ant aukštos kaitros statome grilinę ar špižinę keptuvę ir kaitiname tol, kol keptuvė pradeda lengvai rūkti. 

  5. Prieš dedant kepti mėsą, pašlakstome ją alyvuogių aliejumi ir kepame 2-4 minutes iš kiekvienos pusės. Labai svarbu mėsą apversti tik kartą. 

  6. Kepant mėsą vadovaujamės šia taisykle: kaip patikrinti steiką.

  7. Kuomet mėsa iškepa, taip kaip jūs norite, ištraukiame ją į lėkštę, pabarstome jūros druska ir šviežiai maltais pipirais, uždengiame folija ir leidžiame steikui "pailsėti" 10-15 min. 

  8. Jautienos steiką pjaustome 0,5 cm plonumo juostelėmis skersai skaidulų ir patiekiame apšlakstę argentinietišku padažu.

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
View Post
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
View Post
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
View Post
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
View Post
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.