Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
jautienos sumuštinis su karamelizuotais svogūnais
  • Mūsų mėgstamiausi patiekalai
  • Visi receptai

Jautienos sumuštinis su karamelizuotais svogūnais

  • 2019-08-06
  • 2 min. skaitymo
Total
0
Shares
0
0
0
0

Studijų metais, dirbdamas UK restorane išmokau gaminti tobulo skonio jautienos sumuštinį. Ir tiesą sakant, niekada jo negamindavau namuose, nes niekur nerasdavau pagrindinio ingrediento – jautienos kumpio steiko, kuris, beje, yra visai nebrangus.

Žinoma, galima gaminti ir su gerokai brangesniu ir prabangesniu jautienos kepsniu, tačiau, manau, tikrai neverta. Iš esmės jautienos kumpio kepsnys yra pakankamai kietos tekstūros, tad labai svarbu jį išmušti, kad būtų kuo plonesnis ir jo kepimo trukmė būtų 1-2 minutės. Šią savaitę “LIDL” parduotuvėse pastebėjau atsiradusius Didžiosios Britanijos ir Airijos produktus, tad nusprendžiau prisiminti šį receptą, kadangi, kaip tik, jų asortimente atradau ir šiuos kumpio steikus.

jautienos sumuštinis su karamelizuotais svogūnais
jautienos sumuštinis su karamelizuotais svogūnais
Spausdinti
Jautienos sumuštinis su karamelizuotais svogūnais
Pasiruošimas
5 mins
Kepimo trukmė
45 mins
Ant stalo per
50 mins
 

Tiesiog neįtikėtinai skanus sumuštinis su nebrangiu jautienos kumpio steiku.

Pamaitins: 4
Ingredientai
  • 2 prinokę ir kvapnūs kambario temperatūros pomidorai
  • 80 g rukolos
  • 400 g brandinto jautienos kumpio steiko
  • 4 šviežios ciabatta duonelės
  • 4 dideli svogūnai
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek druskos ir pipirų
Naminio chipotle majonezo ingredientai:
  • 1 kiaušinio trynys
  • 1/2 šaukštelio dižono garstyčių
  • 1 šaukštelis raudono vyno acto
  • 150 ml alyvuogių aliejaus
  • 1/2 laimo sulčių
  • 1 šaukštas chipotle padažo
Gamybos eiga
  1. Pirmiausia pradėsime nuo karamelizuotų svogūnų. Juos nulupame ir supjaustome pusžiedžiais. Vidutinės kaitros keptuvėje įkaitiname šiek tiek alyvuogių aliejaus ir suberiame svogūnus. Tuomet kaitrą sumažiname iki žemos, svogūnus apibarstome druska, pipirais ir kepame apie 40 min karts nuo karto pamaišydami, kol gerokai suminkštės, taps lipnūs ir paruduos. 

  2. Šiam patiekalui labai rekomenduoju pasigaminti naminį chipotle majonezą, kuris čia ypač tinka, tačiau jei nenorite – naudokite savo mėgstamą padažą. 

  3. Tai gi, padažą pasigaminsime tokiu būdų: inde sumaišome kiaušinio trynį su vyno actu, dižono garstyčiomis ir žiupsneliu druskos. Viską plakame šluotele ir palengva pilame alyvuogių aliejų (apie 2-3 min). Kuomet majonezas sutirštėja, įspaudžiame laimo sulčių, beriame šiek tiek pipirų, įdedame chipotle padažo ir viską išmaišome.

  4. Galiausiai ateina jautienos eilė. Jautienos kepsnį perpjauname išilgai, uždengiame maistine plėvele (geriausiai keliais sluoksniais plėvelės) ir mėsos plaktuku ar kočėlu išmušame, kad gautųsi apie puse centimetro storio.

  5. įkaitiname keptuvę iki aukščiausios kaitros ir kepame išmuštą steiką po 30-50 sekundžių iš kiekvienos pusės. Tuomet išimame iš keptuvės, pabarstome druska, pipirais, uždengiame šiltais karamelizuotais svogūnais ir paliekame kelias minutes pailsėti.

  6. Per tą laiką išilgai perpjauname bandeles ir jas paskrudiname. Tada tepame padažą, dedame iškeptą jautienos steiką (jei reikia jį perpjauname į kelias dalis), uždengiame pomidorų griežinėliais ir rukola. Patiekiame su bulvių traškučiais.

#LidlPartnerystė

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

omentarai
  1. Anonimas parašė:
    2020-05-09 22:09

    Atradimas. Viskas taip aiškiai, tiksliai.

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2020-05-11 9:54

      Ačiū 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.