Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
jautienos užkandis mažas
  • Užkandžiai
  • Užkandžiai prie vyno
  • Visi receptai

Jautienos užkandis – arba kai netikėtai užklumpa svečiai

  • 2018-12-15
  • 1 min. skaitymo
Total
20
Shares
20
0
0
0
jautienos užkandis

Prieš kurį laiką rašėme, kaip nesunkiai namų sąlygomis galite išsikepti nuostabaus skonio jautienos kepsnį (steiką). Šiandien norime pasidalinti su jumis receptu, kuris garantuotai šiais metai atsiguls ant mūsų šventinio stalo. Šis jautienos patiekalas išbandytas jau kelis kartus ir pasiteisino, kaip greitas patiekalas, užsukus svečiams. 

Namuose dažnai atsargoje stengiamės turėti  kokybiškos, sultingos ir be galo skanios brandintos jautienos iš “KITCHEN me” asortimento (linkėjimai jiems ir sveikinimai su artėjančiomis šventėmis) ir tai mums dažnai pasiteisina. Būtent šis patiekalas ir buvo netikėtų svečių apsilankymo vaisius, kuris buvo didžiai pripažintas ir labai skaniai suvartotas. Pabandykite ir jūs!

jautienos užkandis
jautienos užkandis mažas
Spausdinti
Jautienos steiko užkandis
Pasiruošimas
5 mins
Kepimo trukmė
10 mins
Ant stalo per
15 mins
 

Patiekalas, sukurtas dalintis.

Pamaitins: 2
Ingredientai
  • 1 sausai brandintas jautienos steikas (mes renkamės rib-eye)
  • 200 g šparaginių pupelių
  • 200 g vyšninių pomidorų ant šakelių (kuo kvapnesnių)
  • 1 romaninė salota
  • 30 g džiovintų spanguolių
  • 30 g lazdyno ar pekano riešutų
  • 50 g sūrio su mėlynu pelėsiu
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų
padažo ingredientai
  • 3 šaukštai grietinės
  • 2 šaukštai krienų
  • 1 šaukštas dižono garstyčių
  • 1 šaukštas raudono vyno acto
  • 1 šaukštelis alyvuogių aliejaus
  • šlakelis vusterio padažo
  • šiek tiek druskos ir pipirų
Gamybos eiga
  1. Kaip visuomet, gerą valandą prieš kepant steiką jį paliekame kambario temperatūroje, kad atšiltų ir kepant iškeptų tolygiai.

  2. Romaninę salotą supjaustome griežinėliais, sumaišome su džiovintomis spanguolėmis, smulkintais riešutais, trupintu pelėsiniu sūriu ir šlakelių alyvuogių aliejaus. Sudedame į indą arba sukrauname serviravimo lekštėje. 

  3. Vyšninius pomidorus su šakelėmis apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druskos, pipirų ir dedame į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 10-15 minučių, kol pomidorai apkepa.

  4. Pasūdytame vandenyje išverdame šparagines pupeles. Verdame 4-5 minutes.

  5. Inde sumaišome visus padažo ingredientus.

  6. Kuomet ateina steiko eilė, įkaitiname keptuvę iki labai aukštos temperatūros (kad net dūmelis rūktų). Tam geriausiai tinka špižinė arba plieninė keptuvė. Pilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir dedame kepti mėsą. Kepame po 3 minutes iš abiejų pusių jei mėgstate vidutiniškai iškeptą arba ilgiau – po 5 minutes jei mėgstate gerai iškeptą. 

  7. Iškepusį kepsnį išimame iš keptuvės ir šiukštu nepuolame pjaustyti. Jei supjaustysime – neteksime mėsos sulčių ir labai daug skonio. Mėsai leidžiame pasiilsėti 10 minučių.

  8. Galiausiai jautieną supjaustome plonomis juostelėmis ir patiekiame kartu su salotomis, virtomis šparaginėmis pupelėmis, keptais pomidorais ir padažu. Tam geriausiai tinkama medinė lentelė arba didelė serviravimo lėkštė, kad būtų patogu dalintis.

Total
20
Shares
Share 20
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.