Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Kalakutienos troskinys mazas
  • Pagrindiniai patiekalai
  • Visi receptai

Kalakutienos troškinys su lęšiais ir alumi

  • 2018-02-28
  • 2 min. skaitymo
Total
0
Shares
0
0
0
0

Kalakutienos troskinys su lesiais ir alumi

Tikrai šaunus receptukas. Sveika, paprasta ir labai skanu. Paprastai čili troškinį gaminame su jautiena, tačiau šį kartą išbandėme šiek tiek kitokį variantą su kalakutiena. Šis receptas tiks darbo dienos pietums, kadangi pasiruošus šį patiekalą iš anksto, jis taps skanesniu su kiekviena diena. Troškinys gausus daržovių ir puikiai tiks skaičiuojantiems kalorijas.

5 from 1 vote
Kalakutienos troskinys mazas
Spausdinti
Kalakutienos troškinys su lęšiais ir alumi
Pasiruošimas
10 mins
Kepimo trukmė
1 hr
Ant stalo per
1 hr 10 mins
 

Patiekalas, kuris nepareikalaus daug darbo, bus sveikas ir skanus!

Pamaitins: 4
Energinė vertė: 441 kcal
Ingredientai
  • 500 g kalakutienos faršo
  • 1 svogūnas
  • 1 žalia paprika
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 čili pipiras
  • 1 morka
  • 200 g šaldytų kukurūzų
  • 1 skardinė konservuotų pupelių (raudonų arba juodų)
  • 1 skardinė konservuotų pomidorų
  • 1 šaukštas pomidorų pastos
  • 100 g nuplautų džiovintų lęšių
  • 250 ml vištienos sultinio
  • 250 ml alaus (rekomenduojame tamsų)
  • 30 g juodo šokolado
  • 1 šaukštelio raudonėlio
  • 1 šaukštelio malto kumino
  • 1 šaukštelio džiovintos rūkytos paprikos
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • šiek tiek aliejaus kepimui
Gamybos eiga
  1. Puode storu dugnu, kuriame bus verdamas kalakutienos troškinys, įkaitiname aliejų iki vidutinės-aukštos temperatūros ir apkepame faršą su šiek tiek druskos, pipirų.

  2. Kepame kol išgaruoja beveik visos išsiskyrusios sultys (7-10min). Jei pradeda svilti, pilame papildomai šiek tiek aliejaus. Iškepusią mėsą išberiame į atskirą indą.

  3. Į tą patį puodą beriame kūbeliais pjaustytą morką, svogūną, žaliąją papriką, smulkintą čili pipirą ir česnaką. Kepame kol svogūnai suminkštės.

  4. Kuomet svogūnai suminkštėja, į puodą gražiname iškeptą mėsą. Į ją įmaišome pomidorų pastą ir pakepame apie 30 sekundžių. Taip pat suberiame prieskonius ir pilame alų. Alus nuplaus puodo dugne prikepusią mėsą, kuri suteiks troškiniui skanumo (šis procesas dar vadinamas deglaze). Dėl alkoholio taip pat nevertėtų jaudintis, kadangi užviręs jis tiesiog išgaruos.

  5. Viską pakepame kelias minutes kol nugaruos alus, o tada suverčiame šaldytus kukurūzus, konservuotas pupeles, konservuotus pomidorus, nuplautus lęšius, sultinį ir dedame šiek tiek šokolado (nuo šokolado kalakutienos troškinys taps sodresnis ir išraiškingesnis). Taip pat įberiame šiek tiek druskos, pipirų ir gerai išmaišę paliekame virti ant mažos ugnies 1 valandą.

  6. Patiekimui galima naudoti grietinę, avokadą, svogūnų laiškus ir laimo sultis.

Daugiau skanių troškinių receptų galite rasti čia

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

Related Topics
  • Aštrūs receptai
  • sveika
You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

omentarai
  1. Lina parašė:
    2020-08-10 16:55

    Labai geras troskinys! Visgi nuostabu skoni jam duoda kukuruzai, o sokoladas nugesina pomidoru aitruma. Gana zymaus kulinaro recepte i sitoki troskini buvo dedamas meksikoniskas sokoladas, kuris yra kiek kitoks. Toki as ir idejau. Skonis tobulas.

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2020-08-11 9:52

      Labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂 Beje, kur radote to meksikoniško šokolado? Kažkaip nebuvau apie tokį girdėjęs. 😮

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Kelios dienos L.A. Nesitikėjau, kad čia bus tiek veiklos, skanaus maisto ir tiek mažai laiko. Norėjosi apeiti viską, kažką suspėjome, labai daug ko nespėjome. Iš favoritų - the Broad (šiuolaikinio meno muziejus), Griffitho observatorija ir Korean BBQ. Labai nepatiko kamsčiai. 😀
Appearantly, body surfing is still too hard for me.😅
Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.