Kalbant apie žuvis, visuomet mano favoritais būdavo upėtakis, lašiša ar dorada ir karpį buvau jau tikrai senokai primiršęs. Užmatęs LIDL asortimente šviežius, Lietuvoje užaugintų karpių pjausnius, prieš pirkdamas šiek tiek suabejojau, tačiau vis tik juos prigriebiau – pagalvojau, kad juk kartais reikia paremti ir Lietuvos gamintojus.
Pasigaminęs ir bevalgydamas orkaitėje keptą šią žuvį su daržovėmis, dar kartą įsitikinau, kad karpis pats iš savęs yra pakankamai riebokas, tačiau padariau išvadą, kad prie jo priderinus tinkamus ingredientus galima pagaminti tobulo skonio patiekalą. Neneigsiu, šį kartą apsipirkinėdamas užtrukau šiek tiek ilgiau, nes parduotuvėje garnyrą rinkausi labai kruopščiai ir mintyse bandžiau įsivaizduoti skonius. Dabar drąsiai galiu teigti, kad pomidorai, saldžios bulvės, česnakas ir citrina – nuostabūs draugai karpiui į draugiją. Valgant šią žuvį kepti vyšniniai pomidorai kartu su citrina suteikė rūgštumo, kuris subalansavo karpio riebumą, saldžios bulvės ir morkos suteikė saldumo, kuris paryškino žuvies skonį, o česnakas, porai ir garstyčios padarė ją ypatingai kvapnią. Tad labai kviečiu išbandyti šią žuvį būtent su tokiomis daržovėmis – su jomis ji tiesiog atsiskleidžia! Beje, patiekalą drąsiai galima dėti ant šventinio stalo, nes spalvos atrodo tikrai įspūdingai!
Patiekalas, tinkantis tiek greitai vakarienei, tiek savaitgalio ar šventiniems pietums.
- 600 g šviežio karpio pjausnių
- 1 didelė morka
- 4 saldžios bulvės (aš naudojau violetines)
- 1 poras
- 1 galva česnako
- kelios šakelės vyšninių pomidorų
- 2 šaukštai dižono garstyčių
- 1 citrina
- šiek tiek alyvuogių aliejaus
- šiek tiek druskos ir pipirų
Karpio pjausnius išimame iš šaldytuvo ir palaikome kambario temperatūroje prieš kepimą bent vieną valandą.
Tuomet vieną kepsnių pusę ištepame dižono garstyčiomis, pagardiname druska, pipirais. Pjausnius guldome į kepimo popieriumi išklotą skardą, garstyčiomis ištepta puse į žemyn.
Po to pasiruošiame daržoves. Bulves nuskutame ir supjaustome kąsnio dydžio griežinėliais, morkas ir porus pusžiedžiais. Viską išdėliojame kepimo skardoje šalia žuvies.
Taip pat įdedame išilgai perpjautą česnako galvą, kelias citrinos skilteles ir kekinius vyšninius pomidorus.
Viską pagardiname druska, pipirais ir apšlakstome alyvuogių aliejumi.
Kepame 45 minutes 180 laipsnių orkaitėje.
#LidlPartnerystė