Ramiems vakarams su taure vyno siūlome išbandyti šį receptą. Šį užkandį rekomenduojame valgyti su šilta/skrudinta duona ją mirkant į sūrį. Keptas camembert sūris taip pat gali būti gardinamas riešutais, įvairiom prieskoninėm žolelėm ar džiovintais vaisiais. Siūlome paekspermentuoti ir atrasti savo mėgstamą kombinaciją.
Dviems porcijoms prireiks
- 150-250g dydžio camembert sūrio;
- 1-2 skiltelių česnako;
- žiupsnelio šviežio ar džiovinto rozmarino;
- šiek tiek druskos ir pipirų;
- poros šaukštų alyvuogių aliejaus.
Gaminimo eiga
Sūrį išpakuojame ir dedame ant kepimo popieriaus. Plonomis juostelėmis supjaustome nuluptas česnako skilteles. Tuomet peilio galiuku padarome 10-15 skylučių į kurias susmaigstysime česnako juosteles. Taip pat į sūrį prismaigstome rozmarino šakelių, užpilame šiek tiek alyvuogių aliejaus ir beriame druskos, pipirų. Papildomai galima pridėti savo mėgstamų ingridientų (žolelių, džiovintų vaisių, riešutų ar medus). Sūrį tvirtai suvyniojame į kepimo popierių ir kepame 200 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Patiekiame su orkaitėj skrudintais duonos gabalėliais, apšlakstytais alyvuogių aliejumi ir prieskoninėmis žolelėmis.
Skanaus.
omentarai
Kur galima nusipirkti camembert surio???
Na jau daug kur jo būna. Rimi, Maxima, Iki. Panaršykite sūrių skyrių – tikrai atrasit 🙂