Ramiems vakarams su taure vyno siūlome išbandyti šį receptą. Šį užkandį rekomenduojame valgyti su šilta/skrudinta duona ją mirkant į sūrį. Keptas camembert sūris taip pat gali būti gardinamas riešutais, įvairiom prieskoninėm žolelėm ar džiovintais vaisiais. Siūlome paekspermentuoti ir atrasti savo mėgstamą kombinaciją.
Dviems porcijoms prireiks
- 150-250g dydžio camembert sūrio;
- 1-2 skiltelių česnako;
- žiupsnelio šviežio ar džiovinto rozmarino;
- šiek tiek druskos ir pipirų;
- poros šaukštų alyvuogių aliejaus.
Gaminimo eiga
Sūrį išpakuojame ir dedame ant kepimo popieriaus. Plonomis juostelėmis supjaustome nuluptas česnako skilteles. Tuomet peilio galiuku padarome 10-15 skylučių į kurias susmaigstysime česnako juosteles. Taip pat į sūrį prismaigstome rozmarino šakelių, užpilame šiek tiek alyvuogių aliejaus ir beriame druskos, pipirų. Papildomai galima pridėti savo mėgstamų ingridientų (žolelių, džiovintų vaisių, riešutų ar medus). Sūrį tvirtai suvyniojame į kepimo popierių ir kepame 200 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Patiekiame su orkaitėj skrudintais duonos gabalėliais, apšlakstytais alyvuogių aliejumi ir prieskoninėmis žolelėmis.
Skanaus.
2 comments
Kur galima nusipirkti camembert surio???
Na jau daug kur jo būna. Rimi, Maxima, Iki. Panaršykite sūrių skyrių – tikrai atrasit 🙂