Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
0
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
    burokų salotos
    View Post
    Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais
    • 2 min
    karštas šokoladas su imbieru
    View Post
    Karštas šokoladas su imbieru
    • 1 min
    bandelės su kopūstais
    View Post
    Mielinės bandelės su kopūstais
    • 1 min
    tortas su kava
    View Post
    Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu
    • 2 min
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Kimci
  • Azijietiški patiekalai
  • Visi receptai

Kimchi – vitaminų bomba iš Korėjos

  • 2020-10-16
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0
0

Kimci

Atnaujintas receptas 2020 10 16

Kimchi – tradicinis korėjiečių virtuvės pasididžiavimas, kuris sparčiai skinasi kelią kitose šalyse. Korėjoje suskaičiuojama apie 200 skirtingų kimchi rūšių. Iš esmės, šis gaminys yra sūdytos ir fermentuotos daržovės, kurios pasižymi labai dideliu kiekiu vitaminų ir gerųjų bakterijų.

Ko gero, pats populiariausias kimchi gaminamas iš kininių kopūstų ir baltųjų ridikų, tad nesunkiai galite jį pasigaminti namuose. Savo skoniu šis patiekalas šiek tiek primena raugintus kopūstus, tačiau praturtintas egzotiškais skoniais (žuvies padažu ir aštrumu), tampa labai įdomia ir skania alternatyva, kuri gali būti naudojama kaip kepsnių, keptų kiaušinių, sriubų ir kitų patiekalų garnyras.

Pasigaminti tobulam kimchi, jums prireiks stiklainio, kelių ingridientų ir šiek tiek laiko. Patikėkite, tikrai verta.

5 from 1 vote
Kimci
Spausdinti
Korejietiškas kimchi
Pasiruošimas
3 d
 

Kininių kopūstų kimchi receptas. Rekomenduoju gaminti iš karto kuo daugiau, nes pamatysit, kaip greitai nebeliks...

Pamaitins: 12
Ingredientai
  • 1 kg pekino kopūsto
  • 120 g druskos
  • 1 šaukštas ryžių miltų
  • 1 šaukštas cukraus
  • 1 svogūnas
  • 8 skiltelės česnako
  • 3 cm imbiero gabalėlio
  • 3 šaukštai žuvies arba sojos padažo
  • 100 g džiovintų čili skiedrelių rekomenduoju korėjietiškas gochugaru, bet tiks ir paprastos;⁠
  • 1 morka;
  • 5 svogūnų laiškai.
Gamybos eiga
  1. Pekino kopūstą išilgai padaliname į 4 dalis, išpjauname lauk stiebą, supjaustome 4-5cm ilgio gabalėliais, juos nuplauname ir leidžiame vandeniui nuvarvėti. ⁠

  2. Kopūstą ištriname druska ir palaikome kambario temperatūroje 2-3 valandas (kas pusvalanduką permaišome). ⁠

  3. Kuomet išsisūdo - perplauname kelis kartus vandeniu ir nukošiame.⁠

  4. Puode užverdame 125ml vandens. Suberiame ryžių miltus, cukrų. Verdame kelias minutes maišydami, kol gaunasi tiršta košė. Leidžiame pravėsti.⁠

  5. Blenderyje sutriname svogūną, česnako skilteles, imbierą, čili skiedreles, žuvies/sojos padažą su pravėsusia ryžių koše. ⁠

  6. Gautą pastą sumaišome su nusausintu pekino kopūstu, plonai pjaustytomis morkomis ir svogūnų laiškais. Viską sukrauname į stiklainį (paliekame kelis cm erdvės stiklainio viršuje). ⁠

  7. Stiklainį 24 val. laikome kambario temperatūroje, o tada padedame į šaldytuvą. ⁠

  8. Valgome bent po 3 dienų. Su laiku kimchi tampa tik skanesnis!

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

Related Topics
  • #auGalingaspirmadienis
You May Also Like
burokų salotos
View Post
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
View Post
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
View Post
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
View Post
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

14 comments
  1. Liliana parašė:
    2018-08-29 22:33

    Sveiki, kur galima isigyti gotchugaru cili pipiru?

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-08-29 22:54

      Mes dažniausiai užsisakome iš amazon.co.uk arba parsivežame iš kelionių. Lietuvoje neteko ieškoti. O jei nerasite, tai galite pamėginti su paprastais džiovintais, smulkintais čili pipirais 🙂

      Atsakyti
      1. Ruta parašė:
        2019-06-16 19:24

        Yra Vilniuje..link oro uosto..Korejieciu maistas..

        Atsakyti
        1. Marius parašė:
          2019-06-18 20:59

          O geras, dar nemačiau. Aplankyt reiks, ačiū 🙂

          Atsakyti
  2. Kar parašė:
    2020-02-16 23:05

    Sveiki. Daugumoje kimči receptu rašoma, kad kopustus reikia uzmerkus palaikyti ~1-2val. Ar nebus per ilgai juos laikyti 12val. suriame vandenyje? Ar nereikia prislegti? Aciu uz atsakyms

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2020-02-18 18:22

      Karolina, prislėgti nebūtina. Na aš visuomet 12 val. laikau, tik po to reikia labai kruopščiai praplauti, kad nebūtų sūru. Trumpiau laikyt nesu bandęs, tai net ir nežinau ką atsakyti. Pasidalinkite kaip sekės, jei vis dėl to palaikysite 1-2 val. 🙂

      Atsakyti
  3. Kornelija parašė:
    2020-06-15 14:39

    Man asmeniškai laikant 1-2val. nesigauna geras kimchi, nors daugumoje receptų nurodo laikyt būtent tiek, palaikius 12 ir daugiau valandų gaunasi puikiai:)

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2020-06-15 17:07

      Aš kažkaip nebandęs ilgiau laikyti. Valgau aš jį labai ilgai, tai su laiku pabręsta papildomai. 😀

      Atsakyti
  4. Albertas parašė:
    2021-07-16 19:49

    Laba diena, ar butina laikyti saldytuve? Nes turiu labai didele talpa, ir netilptu.

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2021-09-09 17:48

      Albertai, taip reiktų šaldytuve. Arba balkone jei vėsu. Ant stalo stovėdamas toliau greitai rūgs, gali sprogti ar bakterija kokia įsimesti. Bandykite padalinti į kelis indukus, kad sutilptų į šaldytuvą.

      Atsakyti
  5. Lola parašė:
    2023-01-04 20:59

    Sveiki, o ryžių miltai kažkuo išsiskiria nuo įprastinių?

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2024-03-18 22:34

      Sulipina viską, o ryžiai po to toliau fermentuojasi. Paprasti miltai netiktų ir manau jaustųsi miltų skonis.

      Atsakyti
  6. Vima parašė:
    2024-01-04 20:50

    Ar galima apsieiti be ryžių miltų ar kitais pakeisti?

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2024-03-18 22:29

      Galima. Bus tik šiek tiek skysčiau, bet skonio nekeis.

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
Video grotuvas
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8
00:00
00:00
02:00
Naudokite aukštyn/žemyn mygtukus pagarsinimui ir patylinimui.
Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.