Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Kimci
  • Azijietiški patiekalai
  • Visi receptai

Kimchi – vitaminų bomba iš Korėjos

  • 2020-10-16
  • 2 min. skaitymo
Total
44
Shares
44
0
0
0

Kimci

Atnaujintas receptas 2020 10 16

Kimchi – tradicinis korėjiečių virtuvės pasididžiavimas, kuris sparčiai skinasi kelią kitose šalyse. Korėjoje suskaičiuojama apie 200 skirtingų kimchi rūšių. Iš esmės, šis gaminys yra sūdytos ir fermentuotos daržovės, kurios pasižymi labai dideliu kiekiu vitaminų ir gerųjų bakterijų.

Ko gero, pats populiariausias kimchi gaminamas iš kininių kopūstų ir baltųjų ridikų, tad nesunkiai galite jį pasigaminti namuose. Savo skoniu šis patiekalas šiek tiek primena raugintus kopūstus, tačiau praturtintas egzotiškais skoniais (žuvies padažu ir aštrumu), tampa labai įdomia ir skania alternatyva, kuri gali būti naudojama kaip kepsnių, keptų kiaušinių, sriubų ir kitų patiekalų garnyras.

Pasigaminti tobulam kimchi, jums prireiks stiklainio, kelių ingridientų ir šiek tiek laiko. Patikėkite, tikrai verta.

5 from 1 vote
Kimci
Spausdinti
Korejietiškas kimchi
Pasiruošimas
3 d
 

Kininių kopūstų kimchi receptas. Rekomenduoju gaminti iš karto kuo daugiau, nes pamatysit, kaip greitai nebeliks...

Pamaitins: 12
Ingredientai
  • 1 kg pekino kopūsto
  • 120 g druskos
  • 1 šaukštas ryžių miltų
  • 1 šaukštas cukraus
  • 1 svogūnas
  • 8 skiltelės česnako
  • 3 cm imbiero gabalėlio
  • 3 šaukštai žuvies arba sojos padažo
  • 100 g džiovintų čili skiedrelių rekomenduoju korėjietiškas gochugaru, bet tiks ir paprastos;⁠
  • 1 morka;
  • 5 svogūnų laiškai.
Gamybos eiga
  1. Pekino kopūstą išilgai padaliname į 4 dalis, išpjauname lauk stiebą, supjaustome 4-5cm ilgio gabalėliais, juos nuplauname ir leidžiame vandeniui nuvarvėti. ⁠

  2. Kopūstą ištriname druska ir palaikome kambario temperatūroje 2-3 valandas (kas pusvalanduką permaišome). ⁠

  3. Kuomet išsisūdo - perplauname kelis kartus vandeniu ir nukošiame.⁠

  4. Puode užverdame 125ml vandens. Suberiame ryžių miltus, cukrų. Verdame kelias minutes maišydami, kol gaunasi tiršta košė. Leidžiame pravėsti.⁠

  5. Blenderyje sutriname svogūną, česnako skilteles, imbierą, čili skiedreles, žuvies/sojos padažą su pravėsusia ryžių koše. ⁠

  6. Gautą pastą sumaišome su nusausintu pekino kopūstu, plonai pjaustytomis morkomis ir svogūnų laiškais. Viską sukrauname į stiklainį (paliekame kelis cm erdvės stiklainio viršuje). ⁠

  7. Stiklainį 24 val. laikome kambario temperatūroje, o tada padedame į šaldytuvą. ⁠

  8. Valgome bent po 3 dienų. Su laiku kimchi tampa tik skanesnis!

Total
44
Shares
Share 44
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

Related Topics
  • #auGalingaspirmadienis
You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

omentarų
  1. Liliana parašė:
    2018-08-29 22:33

    Sveiki, kur galima isigyti gotchugaru cili pipiru?

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-08-29 22:54

      Mes dažniausiai užsisakome iš amazon.co.uk arba parsivežame iš kelionių. Lietuvoje neteko ieškoti. O jei nerasite, tai galite pamėginti su paprastais džiovintais, smulkintais čili pipirais 🙂

      Atsakyti
      1. Ruta parašė:
        2019-06-16 19:24

        Yra Vilniuje..link oro uosto..Korejieciu maistas..

        Atsakyti
        1. Marius parašė:
          2019-06-18 20:59

          O geras, dar nemačiau. Aplankyt reiks, ačiū 🙂

          Atsakyti
  2. Kar parašė:
    2020-02-16 23:05

    Sveiki. Daugumoje kimči receptu rašoma, kad kopustus reikia uzmerkus palaikyti ~1-2val. Ar nebus per ilgai juos laikyti 12val. suriame vandenyje? Ar nereikia prislegti? Aciu uz atsakyms

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2020-02-18 18:22

      Karolina, prislėgti nebūtina. Na aš visuomet 12 val. laikau, tik po to reikia labai kruopščiai praplauti, kad nebūtų sūru. Trumpiau laikyt nesu bandęs, tai net ir nežinau ką atsakyti. Pasidalinkite kaip sekės, jei vis dėl to palaikysite 1-2 val. 🙂

      Atsakyti
  3. Kornelija parašė:
    2020-06-15 14:39

    Man asmeniškai laikant 1-2val. nesigauna geras kimchi, nors daugumoje receptų nurodo laikyt būtent tiek, palaikius 12 ir daugiau valandų gaunasi puikiai:)

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2020-06-15 17:07

      Aš kažkaip nebandęs ilgiau laikyti. Valgau aš jį labai ilgai, tai su laiku pabręsta papildomai. 😀

      Atsakyti
  4. Albertas parašė:
    2021-07-16 19:49

    Laba diena, ar butina laikyti saldytuve? Nes turiu labai didele talpa, ir netilptu.

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2021-09-09 17:48

      Albertai, taip reiktų šaldytuve. Arba balkone jei vėsu. Ant stalo stovėdamas toliau greitai rūgs, gali sprogti ar bakterija kokia įsimesti. Bandykite padalinti į kelis indukus, kad sutilptų į šaldytuvą.

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.