Atnaujintas receptas 2020 10 16
Kimchi – tradicinis korėjiečių virtuvės pasididžiavimas, kuris sparčiai skinasi kelią kitose šalyse. Korėjoje suskaičiuojama apie 200 skirtingų kimchi rūšių. Iš esmės, šis gaminys yra sūdytos ir fermentuotos daržovės, kurios pasižymi labai dideliu kiekiu vitaminų ir gerųjų bakterijų.
Ko gero, pats populiariausias kimchi gaminamas iš kininių kopūstų ir baltųjų ridikų, tad nesunkiai galite jį pasigaminti namuose. Savo skoniu šis patiekalas šiek tiek primena raugintus kopūstus, tačiau praturtintas egzotiškais skoniais (žuvies padažu ir aštrumu), tampa labai įdomia ir skania alternatyva, kuri gali būti naudojama kaip kepsnių, keptų kiaušinių, sriubų ir kitų patiekalų garnyras.
Pasigaminti tobulam kimchi, jums prireiks stiklainio, kelių ingridientų ir šiek tiek laiko. Patikėkite, tikrai verta.
Kininių kopūstų kimchi receptas. Rekomenduoju gaminti iš karto kuo daugiau, nes pamatysit, kaip greitai nebeliks...
- 1 kg pekino kopūsto
- 120 g druskos
- 1 šaukštas ryžių miltų
- 1 šaukštas cukraus
- 1 svogūnas
- 8 skiltelės česnako
- 3 cm imbiero gabalėlio
- 3 šaukštai žuvies arba sojos padažo
- 100 g džiovintų čili skiedrelių rekomenduoju korėjietiškas gochugaru, bet tiks ir paprastos;
- 1 morka;
- 5 svogūnų laiškai.
Pekino kopūstą išilgai padaliname į 4 dalis, išpjauname lauk stiebą, supjaustome 4-5cm ilgio gabalėliais, juos nuplauname ir leidžiame vandeniui nuvarvėti.
Kopūstą ištriname druska ir palaikome kambario temperatūroje 2-3 valandas (kas pusvalanduką permaišome).
Kuomet išsisūdo - perplauname kelis kartus vandeniu ir nukošiame.
Puode užverdame 125ml vandens. Suberiame ryžių miltus, cukrų. Verdame kelias minutes maišydami, kol gaunasi tiršta košė. Leidžiame pravėsti.
Blenderyje sutriname svogūną, česnako skilteles, imbierą, čili skiedreles, žuvies/sojos padažą su pravėsusia ryžių koše.
Gautą pastą sumaišome su nusausintu pekino kopūstu, plonai pjaustytomis morkomis ir svogūnų laiškais. Viską sukrauname į stiklainį (paliekame kelis cm erdvės stiklainio viršuje).
Stiklainį 24 val. laikome kambario temperatūroje, o tada padedame į šaldytuvą.
Valgome bent po 3 dienų. Su laiku kimchi tampa tik skanesnis!
14 comments
Sveiki, kur galima isigyti gotchugaru cili pipiru?
Mes dažniausiai užsisakome iš amazon.co.uk arba parsivežame iš kelionių. Lietuvoje neteko ieškoti. O jei nerasite, tai galite pamėginti su paprastais džiovintais, smulkintais čili pipirais 🙂
Yra Vilniuje..link oro uosto..Korejieciu maistas..
O geras, dar nemačiau. Aplankyt reiks, ačiū 🙂
Sveiki. Daugumoje kimči receptu rašoma, kad kopustus reikia uzmerkus palaikyti ~1-2val. Ar nebus per ilgai juos laikyti 12val. suriame vandenyje? Ar nereikia prislegti? Aciu uz atsakyms
Karolina, prislėgti nebūtina. Na aš visuomet 12 val. laikau, tik po to reikia labai kruopščiai praplauti, kad nebūtų sūru. Trumpiau laikyt nesu bandęs, tai net ir nežinau ką atsakyti. Pasidalinkite kaip sekės, jei vis dėl to palaikysite 1-2 val. 🙂
Man asmeniškai laikant 1-2val. nesigauna geras kimchi, nors daugumoje receptų nurodo laikyt būtent tiek, palaikius 12 ir daugiau valandų gaunasi puikiai:)
Aš kažkaip nebandęs ilgiau laikyti. Valgau aš jį labai ilgai, tai su laiku pabręsta papildomai. 😀
Laba diena, ar butina laikyti saldytuve? Nes turiu labai didele talpa, ir netilptu.
Albertai, taip reiktų šaldytuve. Arba balkone jei vėsu. Ant stalo stovėdamas toliau greitai rūgs, gali sprogti ar bakterija kokia įsimesti. Bandykite padalinti į kelis indukus, kad sutilptų į šaldytuvą.
Sveiki, o ryžių miltai kažkuo išsiskiria nuo įprastinių?
Sulipina viską, o ryžiai po to toliau fermentuojasi. Paprasti miltai netiktų ir manau jaustųsi miltų skonis.
Ar galima apsieiti be ryžių miltų ar kitais pakeisti?
Galima. Bus tik šiek tiek skysčiau, bet skonio nekeis.