Mes esame tikri kokosų ir saldumynų mėgėjai. Bandėme sujungti šiuos du pomėgius ir sukurti kažką saldaus, lengvai pagaminamo, sveiko – ir štai jums kokosiniai sausainiai. Šie kokosiniai sausainiai gaminami vos iš 5 ingridientų, nereikalauja daug laiko ir kruopštumo. Juos galima priskirti sveikuoliškiems saldėsiams, nes didžiąją jų sudėties dalį sudaro kokosų drožlės ir baltymai.
Jums prireiks (apie 20 nedidelių sausainių)
- 250 g. kokosų drožlių;
- 3 kiaušinių baltymų;
- 100 g. cukraus arba medaus;
- 1 šaukštelio vanilės ekstrakto;
- žiupsnelis druskos.
Gaminimo eiga
Pirmiausia įsijungiame orkaitę ir kaitiname ją iki 175 laipsnių. Kol ji kaista, gaminame kokosinius sausainius: beriame kokosų drožles į keptuvę, beriame žiupsnį druskos ir juos kepiname tol, kol gražiai paruduoja. Žinoma, nepamirštame dažnai maišyti, kad drožlės nesudegtų. Kai kokosai paruduoja, nukeliame keptuvę nuo ugnies ir leidžiame jos turiniui atvėsti. Norint, kad tai ivyktų greičiau, perkeliame jas į kokį nors atskirą dumenį .
Į atskirą indą įmušame kiaušinių baltymus, dedame cukrų, pilame vanilę ir su elektrinių maišytuvu (mixeriu) viską maišome, kol masė pasidaro vientisa ir šiek tiek suputoja, tik ne per daug, kad nesigautų morengas!
Patikriname, ar drožlės atvėso. Jei taip, beriame jas į išplaktų baltymų masę ir išmaišome. Į darbą pasitelkiame delnus – juose rutuliojam mažus kamuoliukus iš gautos kokosų masės ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Skardą su surutoliotais sausainiais dedame į orkaitę ir kepame 15-20 min., kol gražiai apskrunda. Sausainiams iškepus, leidžiame jiems truputėlį pasiilsėti, prieš perdedant į atskirą indą ar valgant.
P.S. galite aptepti juos patirpdytu šokoladu.
Skanaus!