Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
kokosiniai sausainiai
  • Desertai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Kokosiniai sausainiai

  • 2016-04-20
  • 1 min. skaitymo
Total
4
Shares
4
0
0
0

kokosiniai sausainiai

Mes esame tikri kokosų  ir saldumynų mėgėjai. Bandėme sujungti šiuos du pomėgius ir sukurti kažką saldaus, lengvai pagaminamo, sveiko – ir štai jums kokosiniai sausainiai. Šie kokosiniai sausainiai gaminami vos iš 5 ingridientų, nereikalauja daug laiko ir kruopštumo. Juos galima priskirti sveikuoliškiems saldėsiams, nes didžiąją jų sudėties dalį sudaro kokosų drožlės ir baltymai.

Jums prireiks (apie 20 nedidelių sausainių)

  • 250 g. kokosų drožlių;
  • 3 kiaušinių baltymų;
  • 100 g. cukraus arba medaus;
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto;
  • žiupsnelis druskos.

Gaminimo eiga

Pirmiausia įsijungiame orkaitę ir kaitiname ją iki 175 laipsnių. Kol ji kaista, gaminame kokosinius sausainius: beriame kokosų drožles į keptuvę, beriame žiupsnį druskos ir juos kepiname tol, kol gražiai paruduoja. Žinoma, nepamirštame dažnai maišyti, kad drožlės nesudegtų. Kai kokosai paruduoja, nukeliame keptuvę nuo ugnies ir leidžiame jos turiniui atvėsti. Norint, kad tai ivyktų greičiau, perkeliame jas į kokį nors atskirą dumenį .

Į atskirą indą įmušame kiaušinių baltymus, dedame cukrų, pilame vanilę ir su elektrinių maišytuvu (mixeriu) viską maišome, kol masė pasidaro vientisa ir šiek tiek suputoja, tik ne per daug, kad nesigautų morengas!

Patikriname, ar drožlės atvėso. Jei taip, beriame jas į išplaktų baltymų masę ir išmaišome. Į darbą pasitelkiame delnus – juose rutuliojam mažus kamuoliukus iš gautos kokosų masės ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Skardą su surutoliotais sausainiais dedame į orkaitę ir kepame 15-20 min., kol gražiai apskrunda. Sausainiams iškepus, leidžiame jiems truputėlį pasiilsėti, prieš perdedant į atskirą indą ar valgant.

P.S. galite aptepti juos patirpdytu šokoladu.

Skanaus!

Total
4
Shares
Share 4
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

Related Topics
  • vegetariška
You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Kelios dienos L.A. Nesitikėjau, kad čia bus tiek veiklos, skanaus maisto ir tiek mažai laiko. Norėjosi apeiti viską, kažką suspėjome, labai daug ko nespėjome. Iš favoritų - the Broad (šiuolaikinio meno muziejus), Griffitho observatorija ir Korean BBQ. Labai nepatiko kamsčiai. 😀
Appearantly, body surfing is still too hard for me.😅
Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.