Kadangi prieš savaitę kepėme kubietišką kiaulieną (jos receptas čia) ir jos išsikepėme daugokai, galbūt net gerokai per daug, tad vis dar mintame jos likučiais. Nepaisant to, nėra nieko geriau, kaip sultinga kiauliena lengvai plyšta šiltame kubietiškame sumuštinyje, tad pastarosiomis dienomis juos valgome itin noriai. Jei susidomėjote – dalinamės ir su jumis garsiuoju kubietiško sumuštinio receptu.
Garsusis sumuštinis iš Kubos. Jei patiko filmas the Chef - patiks ir šis sumuštinis.
- 1 nedidelis batonas (naudojame minkštą, kaimiško stiliaus batoną su plona plutele)
- 4 šaukštai lietuviškų garstyčių (švelnių)
- kelios riekelės guodos sūrio
- keli marinuoti agurkėliai
- keli griežinėliai virto kumpio
- 1-2 šaukštai sviesto
- daug kubietiškos kiaulienos
Pirmiausia batoną perpjauname išilgai, ir vidines puses ištepame garstyčiomis ir abi puses išklojame sūriu.
Ant apatinės pusės dedame pjaustytą kubietišką kiaulieną, virto kumpio griežinėlius ir plonai pjaustytus agurkėlius.
Uždengiame viršutine riekele, išorines puses ištepame sviestu ir prispaudę skrudiname keptuvėje arba sumuštinių keptuvėje.
Patiekdami perpjauname į dvi dalis.