Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
0
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
  • Kiniški patiekalai
  • Pagrindiniai patiekalai
  • Visi receptai

Kung Pao vištiena

  • 2016-08-18
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0
0

kung-pao-vistiena

Kung pao vištiena – vienas iš populiariausių kinų virtuvės patiekalų. Šio patiekalo autentiškumas slypi sečuano pipiruose ir rūgščiai aštriame padaže (daugiau informacijos apie sečuano pipirus čia).  Tai yra pakankamai lankstus receptas, kurio sudėtines dalis galima keisti turimomis po ranka, o skonio pagrindas išliks beveik toks pat (pvz., naudoti cukrų, teryaki ar tamsų sojos padažą vietoj austrių padažo, balzamika ar vyno actą vietoj ryžių acto).

Dviems porcijoms prireiks

  • 300g vištienos blauzdelių be kaulų ir odos;
  • 3 šaukštų neskrudintų žemės riešutų;
  • pusės šaukštelio džiovinto čili pipiro;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 cm dydžio imbiero gabalėlio;
  • kelių šaukštų daržovių ar saulėgrąžų aliejaus;
  • 2-3 svogūnų laiškų;
  • 1 šaukštelio kukurūzų ar bulvių krakmolo;
  • 1 šaukšto ryžių acto;
  • šiek tiek maltų baltų arba sečuano pipirų.

Padažui

  • 1,5-2 šaukštų austrių padažo;
  • 1 šaukšto sojos padažo;
  • 1 šaukšto ryžių acto;
  • 2 šaukštų vandens;
  • 1 šaukštelio kukurūzų ar bulvių krakmolo.

Gaminimo eiga

Vištieną supjaustome nedideliais gabalėliais, apibarstome baltais ar sečuano pipirais, krakmolu ir užpilame ryžių actu. Išmaišome ir paliekame pasimarinuoti 10 minučių. Tada pasigaminame padažą iš išvardintų ingridientų. Kadangi visas kepimo procesas užtruks vos kelias minutes, smulkiai susipjaustome česnaką, imbierą ir svogūnų laiškus.

Gaminame kung pao vištieną: wok keptuvę įkaitiname iki maksimumo ir pilame daržovių ar saulėgrąžų aliejų. Tuomet beriame riešutus ir kepame tol, kol pageltonuos. Apskrudusius riešutus išimame iš keptuvės ir į ją suverčiame vištieną. Pakepę vištieną dvi minutes, beriame česnaką, imbierą, džiovintą čili. Kepame dar dvi minutes, tuomet supilame padažą ir beriame apskrudusius žemės riešutus. Kuomet padažas sutirštėja, dedame pjaustytus svogūnų laiškus, viską gerai išmaišome ir patiekiame su ryžiais.

Skanaus.

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

Related Topics
  • vištiena
You May Also Like
burokų salotos
View Post
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
View Post
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
View Post
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
View Post
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.