Kung pao vištiena – vienas iš populiariausių kinų virtuvės patiekalų. Šio patiekalo autentiškumas slypi sečuano pipiruose ir rūgščiai aštriame padaže (daugiau informacijos apie sečuano pipirus čia). Tai yra pakankamai lankstus receptas, kurio sudėtines dalis galima keisti turimomis po ranka, o skonio pagrindas išliks beveik toks pat (pvz., naudoti cukrų, teryaki ar tamsų sojos padažą vietoj austrių padažo, balzamika ar vyno actą vietoj ryžių acto).
Dviems porcijoms prireiks
- 300g vištienos blauzdelių be kaulų ir odos;
- 3 šaukštų neskrudintų žemės riešutų;
- pusės šaukštelio džiovinto čili pipiro;
- 2 skiltelių česnako;
- 1 cm dydžio imbiero gabalėlio;
- kelių šaukštų daržovių ar saulėgrąžų aliejaus;
- 2-3 svogūnų laiškų;
- 1 šaukštelio kukurūzų ar bulvių krakmolo;
- 1 šaukšto ryžių acto;
- šiek tiek maltų baltų arba sečuano pipirų.
Padažui
- 1,5-2 šaukštų austrių padažo;
- 1 šaukšto sojos padažo;
- 1 šaukšto ryžių acto;
- 2 šaukštų vandens;
- 1 šaukštelio kukurūzų ar bulvių krakmolo.
Gaminimo eiga
Vištieną supjaustome nedideliais gabalėliais, apibarstome baltais ar sečuano pipirais, krakmolu ir užpilame ryžių actu. Išmaišome ir paliekame pasimarinuoti 10 minučių. Tada pasigaminame padažą iš išvardintų ingridientų. Kadangi visas kepimo procesas užtruks vos kelias minutes, smulkiai susipjaustome česnaką, imbierą ir svogūnų laiškus.
Gaminame kung pao vištieną: wok keptuvę įkaitiname iki maksimumo ir pilame daržovių ar saulėgrąžų aliejų. Tuomet beriame riešutus ir kepame tol, kol pageltonuos. Apskrudusius riešutus išimame iš keptuvės ir į ją suverčiame vištieną. Pakepę vištieną dvi minutes, beriame česnaką, imbierą, džiovintą čili. Kepame dar dvi minutes, tuomet supilame padažą ir beriame apskrudusius žemės riešutus. Kuomet padažas sutirštėja, dedame pjaustytus svogūnų laiškus, viską gerai išmaišome ir patiekiame su ryžiais.
Skanaus.