Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
  • Kiniški patiekalai
  • Pagrindiniai patiekalai
  • Visi receptai

Kung Pao vištiena

  • 2016-08-18
  • 1 min. skaitymo
Total
0
Shares
0
0
0
0

kung-pao-vistiena

Kung pao vištiena – vienas iš populiariausių kinų virtuvės patiekalų. Šio patiekalo autentiškumas slypi sečuano pipiruose ir rūgščiai aštriame padaže (daugiau informacijos apie sečuano pipirus čia).  Tai yra pakankamai lankstus receptas, kurio sudėtines dalis galima keisti turimomis po ranka, o skonio pagrindas išliks beveik toks pat (pvz., naudoti cukrų, teryaki ar tamsų sojos padažą vietoj austrių padažo, balzamika ar vyno actą vietoj ryžių acto).

Dviems porcijoms prireiks

  • 300g vištienos blauzdelių be kaulų ir odos;
  • 3 šaukštų neskrudintų žemės riešutų;
  • pusės šaukštelio džiovinto čili pipiro;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 cm dydžio imbiero gabalėlio;
  • kelių šaukštų daržovių ar saulėgrąžų aliejaus;
  • 2-3 svogūnų laiškų;
  • 1 šaukštelio kukurūzų ar bulvių krakmolo;
  • 1 šaukšto ryžių acto;
  • šiek tiek maltų baltų arba sečuano pipirų.

Padažui

  • 1,5-2 šaukštų austrių padažo;
  • 1 šaukšto sojos padažo;
  • 1 šaukšto ryžių acto;
  • 2 šaukštų vandens;
  • 1 šaukštelio kukurūzų ar bulvių krakmolo.

Gaminimo eiga

Vištieną supjaustome nedideliais gabalėliais, apibarstome baltais ar sečuano pipirais, krakmolu ir užpilame ryžių actu. Išmaišome ir paliekame pasimarinuoti 10 minučių. Tada pasigaminame padažą iš išvardintų ingridientų. Kadangi visas kepimo procesas užtruks vos kelias minutes, smulkiai susipjaustome česnaką, imbierą ir svogūnų laiškus.

Gaminame kung pao vištieną: wok keptuvę įkaitiname iki maksimumo ir pilame daržovių ar saulėgrąžų aliejų. Tuomet beriame riešutus ir kepame tol, kol pageltonuos. Apskrudusius riešutus išimame iš keptuvės ir į ją suverčiame vištieną. Pakepę vištieną dvi minutes, beriame česnaką, imbierą, džiovintą čili. Kepame dar dvi minutes, tuomet supilame padažą ir beriame apskrudusius žemės riešutus. Kuomet padažas sutirštėja, dedame pjaustytus svogūnų laiškus, viską gerai išmaišome ir patiekiame su ryžiais.

Skanaus.

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

Related Topics
  • vištiena
You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Kelios dienos L.A. Nesitikėjau, kad čia bus tiek veiklos, skanaus maisto ir tiek mažai laiko. Norėjosi apeiti viską, kažką suspėjome, labai daug ko nespėjome. Iš favoritų - the Broad (šiuolaikinio meno muziejus), Griffitho observatorija ir Korean BBQ. Labai nepatiko kamsčiai. 😀
Appearantly, body surfing is still too hard for me.😅
Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.