Šiandien siūlome neišsigąsti ir paragauti šiek tiek žalios žuvies. Svarbu, kad žuvis būtų tikrai šviežia ir kokybiška, o po to viskas gausis labai paprastai ir skaniai. Šis lašišos tartaras – tarsi laiminga prancūzų ir japonų virtuvių santuoka. Ingredientai puikiausiai dera tarpusavyje, žinoma, kartais wasabi krienai savo aštrumu įneša šiek tiek ‘pykčio’, tačiau kaipmat avokadas savo švelnumu viską nuramina. Na, suprantate, turite paragauti patys. Čia yra vienas iš tų patiekalų, kuriuos paragavus pirmą kartą garsiai ištariame “wow”.
Azijietiška ir labai gaivi lašišos tartaro interpretacija.
- 300 g pačios šviežiausios lašišos filė
- 1 prinokęs avokadas
- 1 prinokęs mangas
- šiek tiek šviežios kalendros
- 1 šaukštas skrudintų sezamų aliejaus
- 1 laimo sultys
- 1 šaukštelis wasabi krienų
- 1 šaukštas sojos padažo
- šiek tiek druskos ir pipirų
- 2 šaukštai sezamų sėklų
Prieš pradėdami gamindami, lašišos filė 10-15 minučių įdedame į šaldymo kamerą, kad šiek tiek pastingtų. Palaikius kameroje žuvis pjaustysis lengvai ir gausis gražūs, nesusitrynę gabaliukai.
Kol žuvis ilsisi šaldymo kameroje, pasiruošiame padažą. Į indą dedame wasabi krienus, pilame sojos padažą, laimo sultis, skrudintų sezamų aliejų, druską ir pipirus. Viską labai gerai išmaišome.
Smulkiai supjaustome avokadą, mangą ir padedame į šalį.
Iš šaldymo kameros ištraukiame lašišos filė, nupjauname odą ir supjaustome pusės ar 1 centimetro dydžio kūbeliais. Supjaustytą žuvį suberiame į indą su padažu, beriame smulkintą kalendrą, sezamų sėklas ir išmaišome.
Tuomet imame konditerinį žiedą, formelę, na, o jei nedreba rankos - formuojame gražią, sluoksniuotą krūvelę. Kadangi receptas pritaikytas dviems žmonės, tai darome dvi porcijas. Ant pačio dugno sudedame mažais kūbeliais pjaustytus avokadus, tuomet mangus, o ant viršaus lašišos kūbelius. Jei inde lieka dar daug padažo, nieko tokio. Likusio padažo nepilame ant tartaro - jo bus pakankamai ant pačios žuvies ir lėkštėje nebus didelės balos (mes jau pasimokėme).
Ant viršaus pabarstome dar šiek tiek sezamų sėklų, smulkintos kalendros ir patiekiame su duonos ar krevečių traškučiais. Jei norisi pavalgyti sočiau, galima patiekti ir su virtais ryžiais.
Daugiau azijietiškų patiekalų receptų rasite čia
omentarai
O tai lašiša visiškai “raw”? Nereikia nei marinuoti nei kepti nei rūkinti? 🙂
Tikrai taip. 🙂 Neapdorota žuvis (visai kaip sushi).
Be galo skaniai gavosi! 🙂 ačiū!
O galima daryti su sudyta lasisa?
Taip 🙂