Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
0
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
lašišos tartaras
  • Salotos
  • Užkandžiai
  • Užkandžiai prie vyno
  • Visi receptai

Lašišos tartaras su avokadu ir mangu

  • 2018-07-23
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0
0

Lasisos tartaras - didelis

Šiandien siūlome neišsigąsti ir paragauti šiek tiek žalios žuvies. Svarbu, kad žuvis būtų tikrai šviežia ir kokybiška, o po to viskas gausis labai paprastai ir skaniai. Šis lašišos tartaras – tarsi laiminga prancūzų ir japonų virtuvių santuoka. Ingredientai puikiausiai dera tarpusavyje, žinoma, kartais wasabi krienai savo aštrumu įneša šiek tiek ‘pykčio’, tačiau kaipmat avokadas savo švelnumu viską nuramina. Na, suprantate, turite paragauti patys. Čia yra vienas iš tų patiekalų, kuriuos paragavus pirmą kartą garsiai ištariame “wow”.

lašišos tartaras
Spausdinti
Lašišos tartaras su avokadu ir mangu
Pasiruošimas
15 mins
Ant stalo per
15 mins
 

Azijietiška ir labai gaivi lašišos tartaro interpretacija.

Pamaitins: 2
Ingredientai
  • 300 g pačios šviežiausios lašišos filė
  • 1 prinokęs avokadas
  • 1 prinokęs mangas
  • šiek tiek šviežios kalendros
  • 1 šaukštas skrudintų sezamų aliejaus
  • 1 laimo sultys
  • 1 šaukštelis wasabi krienų
  • 1 šaukštas sojos padažo
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • 2 šaukštai sezamų sėklų
Gamybos eiga
  1. Prieš pradėdami gamindami, lašišos filė 10-15 minučių įdedame į šaldymo kamerą, kad šiek tiek pastingtų. Palaikius kameroje žuvis pjaustysis lengvai ir gausis gražūs, nesusitrynę gabaliukai. 

  2. Kol žuvis ilsisi šaldymo kameroje, pasiruošiame padažą. Į indą dedame wasabi krienus, pilame sojos padažą, laimo sultis, skrudintų sezamų aliejų, druską ir pipirus. Viską labai gerai išmaišome. 

  3. Smulkiai supjaustome avokadą, mangą ir padedame į šalį. 

  4. Iš šaldymo kameros ištraukiame lašišos filė, nupjauname odą ir supjaustome pusės ar 1 centimetro dydžio kūbeliais. Supjaustytą žuvį suberiame į indą su padažu, beriame smulkintą kalendrą, sezamų sėklas ir išmaišome. 

  5. Tuomet imame konditerinį žiedą, formelę, na, o jei nedreba rankos - formuojame gražią, sluoksniuotą krūvelę. Kadangi receptas pritaikytas dviems žmonės, tai darome dvi porcijas. Ant pačio dugno sudedame mažais kūbeliais pjaustytus avokadus, tuomet mangus, o ant viršaus lašišos kūbelius. Jei inde lieka dar daug padažo, nieko tokio. Likusio padažo nepilame ant tartaro - jo bus pakankamai ant pačios žuvies ir lėkštėje nebus didelės balos (mes jau pasimokėme).

  6. Ant viršaus pabarstome dar šiek tiek sezamų sėklų, smulkintos kalendros ir patiekiame su duonos ar krevečių traškučiais. Jei norisi pavalgyti sočiau, galima patiekti ir su virtais ryžiais.

Daugiau azijietiškų patiekalų receptų rasite čia

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
View Post
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
View Post
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
View Post
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
View Post
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

5 comments
  1. PicosFanas parašė:
    2018-07-24 3:39

    O tai lašiša visiškai “raw”? Nereikia nei marinuoti nei kepti nei rūkinti? 🙂

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-07-24 19:49

      Tikrai taip. 🙂 Neapdorota žuvis (visai kaip sushi).

      Atsakyti
  2. Jolita parašė:
    2021-01-28 14:17

    Be galo skaniai gavosi! 🙂 ačiū!

    Atsakyti
  3. Vanda parašė:
    2022-02-19 20:36

    O galima daryti su sudyta lasisa?

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2022-02-21 17:49

      Taip 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.