Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
0
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
makaronai su bolognese padazu - nedidele nuotrauka / pasta bolognese
  • Itališki patiekalai
  • Visi receptai

Makaronai su Bolognese padažu

  • 2017-06-13
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0
0

makaronai su bolognese padazu - didele nuotrauka / pasta bolognese

Įdomu, tačiau Italijoje surasti makaronus su bolognese (pasta alla bolognese) restorano meniu yra misija neįmanoma. Žymusis šio patiekalo padažas Italijoje vadinamas tiesiog ‘ragu’, o tai iš esmės reiškia letai virtas mėsos troškinys. Tik nuvykus į Bolonijos miestą ir užsisakius makaronus su ‘ragu’ padažu gausite Boloniškąją patiekalo versiją – tikruosius pasta alla bolognese, kurio istorija siekia XVIII amžių. Taip pat, kitaip negu esame įsitikinę, patiekale naudojami ne spaghetti, o platieji tagliatelle makaronai.

makaronai su bolognese padazu - didele nuotrauka / pasta bolognese
Spausdinti
Makaronai su Bolognese padažu
Pasiruošimas
20 mins
Kepimo trukmė
2 hrs
Ant stalo per
2 hrs 20 mins
 

Pats geriausias ir ko gero tikriausias bolognese padažo receptas.

Pamaitins: 6
Ingredientai
  • 500 g jautienos faršo
  • 2 svogūnai
  • 2 morkos
  • 2 saliero stiebai
  • 4 skiltelės česnako
  • 800 g konservuotų, nesmulkintų pomidorų (dvi skardinės po 400g)
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
  • 30 g šviežio baziliko
  • 1 jautienos sultinio kubelis
  • 3 lauro lapai
  • 2 šaukštai pomidorų pastos
  • 1 nedidelis čili pipiras
  • 1 šaukštelis smulkinto džiovinto rozmarino
  • 125 ml raudono sauso vyno
  • 50 g kietojo sūrio
  • 400 g spagečių
  • šiek tiek druskos ir pipirų
Gamybos eiga
  1. Dideliame puode, kuriame gaminsime padažą ant vidutinės kaitros įkaitiname alyvuogių aliejų. Tuomet beriame labai mažais kubeliais pjaustytas morkas ir svogūną, plonais pusžiedžiais pjaustytą saliero stiebą, susmulkintą česnaką ir džiovintą rozmariną (jį taip pat prieš beriant susmulkiname). Viską kepame apie 10 minučių.

  2. Po to padidiname ugnį ir suberiame jautienos faršą. Beriame šiek tiek druskos ir pipirų ir kepame 3-5 minutes.

  3. Kuomet mėsa gražiai apskrunda, suverčiame konservuotus pomidorus ir pomidorų pastą. Pilame vyną, beriame džiovintą raudonėlį ir smulkintą čili pipirą, šiek tiek druskos ir pipirų. Taip pat dedame lauro lapus ir įmetame sultinio kubelį. Viską gerai išmaišome, įbarstome tarkuotą sūrį, šaukštu patriname konservuotus pomidorus ir uždengę verdame apie 2 valandas karts nuo karto pamaišydami. 

  4. Baigiant virti padažui, atskirame puode pasūdytame vandenyje išverdame spagečius. Juos nukošiame, dedame į lėkštę ir gausiai apipilame bolognese padažu. Prieš patiekiant apibarstome tarkuotu sūriu.

Patarimai

Kadangi padažo gamyba šiek tiek užtrunka, rekomenduojame gamintis jo iš karto daugiau. Padažą galima supilstyti į maistinius maišelius ir užšaldyti. išalkus teliktų keptuvėje pašildyti padažą, sumaišyti su spagečiais ir makaronai su bolognese padažu atsidurs labai greitai ant jūsų stalo!

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
View Post
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
View Post
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
View Post
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
View Post
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

2 comments
  1. ZORRO parašė:
    2018-04-10 9:50

    Keista, prieš savaitę Romoje valgėme pasta alla bolognese, jokių problemų, kas antrame restorane…

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-04-11 21:47

      Na gal padarė išvadas italai:D Na nežinau, bet gal Romoj taip labiau.

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.