Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
makaronai su bolognese padazu - nedidele nuotrauka / pasta bolognese
  • Itališki patiekalai
  • Visi receptai

Makaronai su Bolognese padažu

  • 2017-06-13
  • 2 min. skaitymo
Total
0
Shares
0
0
0
0

makaronai su bolognese padazu - didele nuotrauka / pasta bolognese

Įdomu, tačiau Italijoje surasti makaronus su bolognese (pasta alla bolognese) restorano meniu yra misija neįmanoma. Žymusis šio patiekalo padažas Italijoje vadinamas tiesiog ‘ragu’, o tai iš esmės reiškia letai virtas mėsos troškinys. Tik nuvykus į Bolonijos miestą ir užsisakius makaronus su ‘ragu’ padažu gausite Boloniškąją patiekalo versiją – tikruosius pasta alla bolognese, kurio istorija siekia XVIII amžių. Taip pat, kitaip negu esame įsitikinę, patiekale naudojami ne spaghetti, o platieji tagliatelle makaronai.

makaronai su bolognese padazu - didele nuotrauka / pasta bolognese
Spausdinti
Makaronai su Bolognese padažu
Pasiruošimas
20 mins
Kepimo trukmė
2 hrs
Ant stalo per
2 hrs 20 mins
 

Pats geriausias ir ko gero tikriausias bolognese padažo receptas.

Pamaitins: 6
Ingredientai
  • 500 g jautienos faršo
  • 2 svogūnai
  • 2 morkos
  • 2 saliero stiebai
  • 4 skiltelės česnako
  • 800 g konservuotų, nesmulkintų pomidorų (dvi skardinės po 400g)
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
  • 30 g šviežio baziliko
  • 1 jautienos sultinio kubelis
  • 3 lauro lapai
  • 2 šaukštai pomidorų pastos
  • 1 nedidelis čili pipiras
  • 1 šaukštelis smulkinto džiovinto rozmarino
  • 125 ml raudono sauso vyno
  • 50 g kietojo sūrio
  • 400 g spagečių
  • šiek tiek druskos ir pipirų
Gamybos eiga
  1. Dideliame puode, kuriame gaminsime padažą ant vidutinės kaitros įkaitiname alyvuogių aliejų. Tuomet beriame labai mažais kubeliais pjaustytas morkas ir svogūną, plonais pusžiedžiais pjaustytą saliero stiebą, susmulkintą česnaką ir džiovintą rozmariną (jį taip pat prieš beriant susmulkiname). Viską kepame apie 10 minučių.

  2. Po to padidiname ugnį ir suberiame jautienos faršą. Beriame šiek tiek druskos ir pipirų ir kepame 3-5 minutes.

  3. Kuomet mėsa gražiai apskrunda, suverčiame konservuotus pomidorus ir pomidorų pastą. Pilame vyną, beriame džiovintą raudonėlį ir smulkintą čili pipirą, šiek tiek druskos ir pipirų. Taip pat dedame lauro lapus ir įmetame sultinio kubelį. Viską gerai išmaišome, įbarstome tarkuotą sūrį, šaukštu patriname konservuotus pomidorus ir uždengę verdame apie 2 valandas karts nuo karto pamaišydami. 

  4. Baigiant virti padažui, atskirame puode pasūdytame vandenyje išverdame spagečius. Juos nukošiame, dedame į lėkštę ir gausiai apipilame bolognese padažu. Prieš patiekiant apibarstome tarkuotu sūriu.

Patarimai

Kadangi padažo gamyba šiek tiek užtrunka, rekomenduojame gamintis jo iš karto daugiau. Padažą galima supilstyti į maistinius maišelius ir užšaldyti. išalkus teliktų keptuvėje pašildyti padažą, sumaišyti su spagečiais ir makaronai su bolognese padažu atsidurs labai greitai ant jūsų stalo!

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

omentarai
  1. ZORRO parašė:
    2018-04-10 9:50

    Keista, prieš savaitę Romoje valgėme pasta alla bolognese, jokių problemų, kas antrame restorane…

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-04-11 21:47

      Na gal padarė išvadas italai:D Na nežinau, bet gal Romoj taip labiau.

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.