Makaronai – vienas iš mūsų mėgstamų ingridientų. Yra begalė būdų, kaip juos galima paruošti, o nuostabiausia tai, jog jie paruošiami greitai. Šie makaronai su maskarpone ir špinatais yra gaminami vos iš kelių ingridientų, tačiau skonis – prabangus. Tikrai nebus gėda tokiu patieklu pavaišinti draugą, o jei šalia stovės dar ir balto vyno taurė – jis liks priblokštas.
- 220 g spageti makaronų
- šlakelio alyvuogių aliejaus
- 2 skiltelių česnako
- 200 g špinatų
- 60 g grietinėlės
- 80 g mascarpone sūrio
- truputėlis tarkuoto muskato riešuto
- šiek tiek tarkuoto parmezano
- druskos, pipirų pagal skonį
Pirmiausia uždedame virti makaronus (vadovaujamės instrukcija ant pekelio ir stengiamės jų nepervirti).
Kol verda makaronai, įkaitiname keptuvę ir į ją beriame smulkintą česnaką. Jį pakepame porą minučių, tuomet beriame špinatus ir, viską karts nuo karto maišydami, kepame dar kelias minutes, kol špinatai suvysta.
Tada pilame grietinėlę, dedame maskarponę, įpilame porą šaukštų vandens, kuriame verda makaronai, ir viską gerai išmaišome iki vientiso padažo. Dedame druskos, pipirų, patarkuojame muskato riešuto – ragaujame. Jei kažko iš jau idėtų ingridientų į padažą trūksta, padidiname juos savo nuožiūra.
Tada traukiame makaronus iš puodo ir dedame į keptuvę su padažu. Gausiai patarkuojame parmezano sūrio ir viską dar sykį gerai išmaišome.