Makaronai – vienas iš mūsų mėgstamų ingridientų. Yra begalė būdų, kaip juos galima paruošti, o nuostabiausia tai, jog jie paruošiami greitai. Šie makaronai su maskarpone ir špinatais yra gaminami vos iš kelių ingridientų, tačiau skonis – prabangus. Tikrai nebus gėda tokiu patieklu pavaišinti draugą, o jei šalia stovės dar ir balto vyno taurė – jis liks priblokštas.

- 220 g spageti makaronų
- šlakelio alyvuogių aliejaus
- 2 skiltelių česnako
- 200 g špinatų
- 60 g grietinėlės
- 80 g mascarpone sūrio
- truputėlis tarkuoto muskato riešuto
- šiek tiek tarkuoto parmezano
- druskos, pipirų pagal skonį
-
Pirmiausia uždedame virti makaronus (vadovaujamės instrukcija ant pekelio ir stengiamės jų nepervirti).
-
Kol verda makaronai, įkaitiname keptuvę ir į ją beriame smulkintą česnaką. Jį pakepame porą minučių, tuomet beriame špinatus ir, viską karts nuo karto maišydami, kepame dar kelias minutes, kol špinatai suvysta.
-
Tada pilame grietinėlę, dedame maskarponę, įpilame porą šaukštų vandens, kuriame verda makaronai, ir viską gerai išmaišome iki vientiso padažo. Dedame druskos, pipirų, patarkuojame muskato riešuto – ragaujame. Jei kažko iš jau idėtų ingridientų į padažą trūksta, padidiname juos savo nuožiūra.
-
Tada traukiame makaronus iš puodo ir dedame į keptuvę su padažu. Gausiai patarkuojame parmezano sūrio ir viską dar sykį gerai išmaišome.
Parašykite komentarą