Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
  • Itališki patiekalai
  • Pagrindiniai patiekalai
  • Visi receptai

Makaronai su sardinėmis ir rukola

  • 2016-05-16
  • 1 min. skaitymo
Total
0
Shares
0
0
0
0

makaronai su sardinėmis ir rukola

Konservuotos sardinės, mūsų manymu, yra visai nepopuliarus produktas, todėl atradome jį visai neseniai. Nors pradžioje buvo abejonių, kad sardinės mums nepatiks, dėl numanomo aitraus/žuvingo kvapo, tačiau klydome. Sardinės gausios amino rūgščių,  pakankamai nebrangios, o ir blogo kvapo nepajutome. Gaminti makaronai su sardinėmis ir rukola mus sužavėjo, todėl ateityje tikrai gaminsime ir kitokius patiekalus su šiomis žuvytėmis.

Dvejoms porcijoms prireiks

  • 100g makaronų (rekomenduojame spagečius);
  • vienos skardinės (200g) konservuotų sardinių;
  • vieno didelio čili pipiro;
  • 4 skiltelių česnako;
  • vienos saujos rukolos salotų;
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus;
  • druskos ir pipirų;
  • nedidelio kuokšto šviežio raudonėlio (arba 2 šaukštų džiovinto);
  • 50g džiuvesėlių.

Gaminimo eiga

Pirmiausia uždedame virti makaronus, pagal ant pakuotės nurodytą gaminimo instrukciją. Tuomet į keptuvę pilame šiek tiek aliejaus ir įkaitiname, suberiame džiūvėsėlius, dvi smulkintas česnako skilteles, pabarstome druska, pipirais ir pakepame porą minučių. Kuomet džiūvėsėliai  apskrunda, išimame juos iš keptuvė ir beriame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Toje pačioje keptuvėje vėl įkaitiname šiek tiek aliejaus (arba supilame aliejų nuo konservuotų sardinių), beriame smulkintą čili pipirą, likusias dvi smulkintas česnako skilteles ir stambiai pjaustytas konservuotas sardines ir kepame apie 5 minutes. Į tą pačią keptuvę suverčiame išvirusius makaronus, įpilame šiek tiek vandens, likusio nuo makaronų virimo, dedame rukolą, kad šiek tiek pavystų, taip pat beriame šviežią ar džiovintą raudonėlį. Šie makaronai su sardinėmis patiekiami lekštėje apibarsčius skrudintais česnakiniais džiūvesėliais, kuriuos pasiruošėme pradžioje.

Skanaus.

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

Related Topics
  • makaronai
  • pasta
You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.