Konservuotos sardinės, mūsų manymu, yra visai nepopuliarus produktas, todėl atradome jį visai neseniai. Nors pradžioje buvo abejonių, kad sardinės mums nepatiks, dėl numanomo aitraus/žuvingo kvapo, tačiau klydome. Sardinės gausios amino rūgščių, pakankamai nebrangios, o ir blogo kvapo nepajutome. Gaminti makaronai su sardinėmis ir rukola mus sužavėjo, todėl ateityje tikrai gaminsime ir kitokius patiekalus su šiomis žuvytėmis.
Dvejoms porcijoms prireiks
- 100g makaronų (rekomenduojame spagečius);
- vienos skardinės (200g) konservuotų sardinių;
- vieno didelio čili pipiro;
- 4 skiltelių česnako;
- vienos saujos rukolos salotų;
- šiek tiek alyvuogių aliejaus;
- druskos ir pipirų;
- nedidelio kuokšto šviežio raudonėlio (arba 2 šaukštų džiovinto);
- 50g džiuvesėlių.
Gaminimo eiga
Pirmiausia uždedame virti makaronus, pagal ant pakuotės nurodytą gaminimo instrukciją. Tuomet į keptuvę pilame šiek tiek aliejaus ir įkaitiname, suberiame džiūvėsėlius, dvi smulkintas česnako skilteles, pabarstome druska, pipirais ir pakepame porą minučių. Kuomet džiūvėsėliai apskrunda, išimame juos iš keptuvė ir beriame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Toje pačioje keptuvėje vėl įkaitiname šiek tiek aliejaus (arba supilame aliejų nuo konservuotų sardinių), beriame smulkintą čili pipirą, likusias dvi smulkintas česnako skilteles ir stambiai pjaustytas konservuotas sardines ir kepame apie 5 minutes. Į tą pačią keptuvę suverčiame išvirusius makaronus, įpilame šiek tiek vandens, likusio nuo makaronų virimo, dedame rukolą, kad šiek tiek pavystų, taip pat beriame šviežią ar džiovintą raudonėlį. Šie makaronai su sardinėmis patiekiami lekštėje apibarsčius skrudintais česnakiniais džiūvesėliais, kuriuos pasiruošėme pradžioje.
Skanaus.