Šie itališki makaronai su tunu – tikras itališkų patiekalų pavyzdys – pagaminama greitai ir labai paprastai, o skonis verčia iš kojų. Svarbiausia nepamirškit naudoti kuo kokybiškesnius ingridientus, nes, gaminant patiekalą iš pigių ingridientų, gero rezultato niekada negausit.
Dviems porcijoms reikės
- 200g makaronų (geriausiai tinka spaghetti arba bucatini, bet galit naudoti kokius turite);
- 2-3 skiltelių česnako;
- 0,5-1 čili pipiro;
- 6 vyšninių pomidorų;
- 3 ančiuvių file;
- 1 valg. šaukšto kaparėlių;
- skardinės kokybiško tuno savo sultyse;
- šlakelio citrinos sulčių;
- druskos ir pipirų pagal skonį;
- šlakelio alyvuogių aliejaus;
- saujelės rukolos (patiekimui).
Gaminimo eiga
Gaminant itališkus makaronus labai svarbu jų nepervirti! Prieš virdami makaronus, susiplanuokite laiką taip, kad išvirę spagečiai keliautų tiesiai į padažą ir jokiu būdu nepalikite jų plaukioti karštame vandenyje.
Dedame virti makaronus. Tuo tarpu į keptuvėje įkaitintą alyvuogių aliejų beriame pjaustytus česnakus, čili pipirą, ketvirčiais pjaustytus vyšninius pomidoriukus, smulkiai pjaustytas ančiuvių file. Viską išmaišom ir kepame porą minučių, o tada beriame kaparėlius (jų smulkinti nereikia). Dar minutėlę viską pakepame ir į keptuvę dedame išvirtus makaronus, įpilame šiek tiek vandenuko, kuriame virė mūsų makaronai, dedame tuną (prieš tai nupylę vandenį iš skardinės) tada viską išmaišę pakepame apie minutę. Įspaudžiame truputį citrinos sulčių (nepersistenkit, jų reikia tikrai nedaug), dedame šiek tiek druskos ir pipirų, paskutinį kartą viską gerai išmaišome ir – done – makaronai su tunu paruošti. Patiekalas keliauja į lekštes.
Patiekimui rekomenduojame atskirame dubenėlyje saujelę rukolos apšlakstyti alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, įberti druskos ir viską gerai išmaišius dėti ant lėkštėje esančių makaronų.
Skanaus.
1 comment
Atradimas! Labai skanu! 🙂